Barion Pixel
Kattintson a további termékekhez.
Nem találtunk terméket.

Vegnum Silver 50+ kapszula - 30db

A Vegnum Silver 50+ kifejezetten az 50 év felettiek számára kifejlesztett újgenerációs immuntámogató készítmény 30 zöldség-, gyümölcs- és egyéb növény antioxidánsokban gazdag kivonatával, 17 kulcsfontosságú vitaminnal és ásványi anyaggal, köztük nagy dózisú, tisztán növényi eredetű D-vitaminnal. Proantocianidinben gazdag szőlőmag kivonata hozzájárul a szív, a keringés és az érrendszer egészségének megőrzéséhez.

Kiszerelés: 30 db

BővebbenShow less
4 999 Ft
Márka:
Címkék:
Kedvencekhez0
Összehasonlítás0
Kívánságlistára
Kapcsolódó termékek
Leírás

Vegnum Silver 50+ kapszula - 30db

A Vegnum Silver 50+ kifejezetten az 50 év felettiek számára kifejlesztett újgenerációs immuntámogató készítmény 30 zöldség-, gyümölcs- és egyéb növény antioxidánsokban gazdag kivonatával, 17 kulcsfontosságú vitaminnal és ásványi anyaggal, köztük nagy dózisú, tisztán növényi eredetű D-vitaminnal. Proantocianidinben gazdag szőlőmag kivonata hozzájárul a szív, a keringés és az érrendszer egészségének megőrzéséhez.

Mi a legfontosabb 50 év felett?

Elsősorban a szív, a keringés és az érrendszer egészségének megőrzése, hiszen a legfrissebb, 2020-as KSH statisztikák szerint Magyarországon továbbra is a keringési rendszer betegségei a leggyakoribb halálok. A Vegnum Silver 50+ ezért proantocianidinben gazdag szőlőmag (Vitis Vinifera) kivonatot is tartalmaz, amely támogatja a szív, a keringés és az érrendszer egészségének megőrzését.

Ennél azonban többet is tud: tisztán növényi eredetű, kiváló felszívódású, nagy dózisú D-vitamint tartalmaz, amely nem csak a csontok egészségének megőrzéséhez és az immunrendszer normál működéséhez járul hozzá, de az egyik legfontosabb és leghatékonyabb általános egészséget támogató összetevő is. Olyannyira hatékony, hogy a 2012-ben 20 orvos közreműködésével összeállított „D-vitamin konszenzus”-ban szereplő vizsgálat szerint a D-vitamin-szint 37,5–50 nmol/l-ről 75–100 nmol/l-re történő emelése, a rendelkezésre álló adatok alapján, a csípőtáji törések számát 26%-kal, az 1-es típusú diabetes előfordulását 78%-kal, az összes daganat gyakoriságát 35%-kal, az influenzás megbetegedések számát 90%-kal csökkentené. Ez a teljes halálozási arányt 7–10%-kal mérsékelné, és az átlagélettartam két–három évvel nőne.*

Antioxidánsok és az öregedés

Az öregedés egy megállíthatatlan folyamat, mely mindannyiunkat érint. A testben lezajló építő (anabolikus) és lebontó (katabolikus) folyamatok az idő előrehaladtával egyre inkább az utóbbi irányába mozdulnak, miközben szervezetünk belső antioxidáns védelmi rendszere is egyre kisebb hatékonysággal teljesíti a feladatát. Az öregedéssel együtt járó folyamatok habár nem megállíthatóak, bizonyos mértékben lassíthatóak. Ennek egyik módja a testmozgás, és a változatos, egészséges étrend követése. Célszerű antioxidánsokban gazdag ételeket magunkhoz venni, mint a zöldségek és gyümölcsök, ezáltal étrendünk révén tudjuk támogatni szervezetünk belső endogén antioxidáns védelmi rendszerét.

A Vegnum Silver 50+ kapszulában található különleges, 30 féle zöldségből és gyümölcsből álló hatóanyag komplex kutatásokkal igazoltan képes növelni a szervezet nitrogén-monoxid szintjét**, mely ellazítva az erek falában található simaizmokat, tágítja a vérereket, ezáltal támogatva a szív munkáját és a hatékonyabb vérkeringést, valamint az idegsejtek tevékenységét, melyek egészséges működése az öregedéssel együtt hanyatlik.

* Grant, W. B., Cross, H. S., Garland, C. F., et al.: Estimated benefit of increased vitamin D status in reducing the economic burden of disease in western Europe. Prog. Biophys. Mol. Biol., 2009, 99, 104–113.

* *Nemzer, Fink, és Fink (2014). Új megfigyelések egy táplálék-kiegészítő oxidatív és nitrozatív stresszre gyakorolt hatásáról az emberi szervezetben. Journal of Food Science and Nutrition. doi: 10.1002/fsn3.178

Mit jelent pontosan a növényi, mikrokapszulázott D3-vitamin?

A magyar piacon kapható D-vitaminok döntő többsége állati eredetű.

Az állati eredetű D-vitamin előállításához használt birkaszőr rovar-, bogár, parazita- és gombaölő szerekkel szennyezett lehet, ami úgy kerül rá, hogy az állatokat a rovaroktól és a gombáktól megvédendő (pl. kullancs, tetű, bögöly) irtószeres vízben fürdetik.

Ezzel szemben a Vegnum Multi-D kapszulában található D-vitamint zuzmókból vonják ki, így kisebb a környezetterhelése és állatok sem szükségesek az előállításához. Ez a D-vitamin természetes formája, amelyet a zuzmók azért termelnek, hogy védjék magukat a nap káros sugaraitól. Iparági vélekedések szerint az állati eredetű D-vitaminnal szemben ez a D-vitamin előállításának egy tisztább, toxinoktól mentes, környezettudatosabb formája, ráadásul az így termelődő D-vitamin az emberi bőrben napsugárzás hatására képződő D-vitaminnal bioazonos.

Létezik még ennél is jobb? Igen, hiszen a Vegnum kapszulákban a növényi D-vitamin mikrokapszulázott formában található. A mikrokapszulázás egy olyan eljárás, amely a zsírban oldódó vitaminok – ilyen a D-vitamin is – felszívódási hatékonyságát növeli annak érdekében, hogy szervezetünk minél jobban tudja őket hasznosítani.

1 helyett 5: az újgenerációs antioxidáns

A káros szabad gyököknek öt fő típusa ismert:

  • peroxinitrit – A kognitív funkciókat befolyásolja
  • szuperoxid anion – A sejtek egészségére van hatással
  • peroxil gyökök – A szív- és érrendszer egészségét befolyásolja
  • hidroxil gyökök – A DNS egészségét befolyásolja
  • szinglet oxigén – A szem egészségére van hatással

A kutatások és az antioxidánsokat tartalmazó termékek eddig főként a peroxil gyökökre koncentráltak (ORAC). A Vegnum-ban található Spectra™ zöldség- és gyümölcskivonat azonban fitokémiai összetevőinek köszönhetően mind az öt káros szabad gyökkel felveszi a harcot.

Milyen vitaminokat és ásványi anyagokat tartalmaz a Vegnum Multi-D kapszula és milyen mennyiségben

Spectra™ (29 féle zöldség-, gyümölcs- és egyéb növényi kivonat) - 100mg

Szőlő (Vitis Vinifera) magkivonat - 25mg

NÖVÉNYI EREDETŰ D3-VITAMIN - 50 µg (2000 NE) (NRV: 1000%)

A-VITAMIN - 800 µg (NRV: 100%)

B1-VITAMIN - 1,1 mg (NRV: 100%)

B2-VITAMIN - 1,4mg (NRV: 100%)

B3-VITAMIN (NIACIN) - 16 mg (NRV: 100%)

B5-VITAMIN (PANTOTÉNSAV) - 6 mg (NRV: 100%)

B6-VITAMIN - 2,8 mg (NRV: 200%)

B7-VITAMIN (BIOTIN) - 50 µg (NRV: 100%)

B9-VITAMIN (FOLSAV) - 200 µg (NRV: 100%)

B12-VITAMIN - 5,0 µg (NRV: 200%)

C-VITAMIN - 240 mg (NRV: 300%)

E-VITAMIN - 12 mg (NRV: 100%)

K1-VITAMIN - 50 µg (NRV: 67%)

CINK - 10 mg (NRV: 100%)

MANGÁN - 2 mg (NRV: 100%)

KRÓM - 40 µg (NRV: 100%)

SZELÉN - 55 µg (NRV: 100%)

* NRV = Napi beviteli referenciaérték felnőttek esetében

Kinek ajánljuk a Vegnum Multi-D kapszulát?

Azoknak akik tudják, hogy az emberi szervezet megfelelő működéséhez sokféle vitaminra és ásványi anyagra van szükség és akiknek fontos, hogy a kiegyensúlyozott, vegyes étrendjüket és egészséges életmódjukat értékes antioxidánsokban gazdag zöldség- és gyümölcskivonatokkal, vitaminokkal és ásványi anyagokkal is támogassák. Azoknak is, akik jelenleg használnak multivitamint, de fontosnak ítélik a zöldség- és gyümölcskivonatok napi szintű fogyasztását. Továbbá akiknek a multivitaminja nem tartalmaz a hazai ajánlásoknak megfelelő, 2000NE (nemzetközi egység) D-vitamint. Illetve akik egy készítményben szeretnék megvásárolni multivitaminjukat és növényi eredetű D-vitaminjukat, és fontos, hogy multivitaminjuk GMO- és gluténmentes, valamint vegán minősítést is kapott.

Fogyasztási javaslat

Napi 1 kapszulát javasolt szedni étkezést követően, megfelelő mennyiségű folyadékkal.

A Vegnum Silver 50+ kifejezetten az 50 év felettiek részére kifejlesztett formula, azonban ennél fiatalabb felnőttek is fogyaszthatják, akik számára fontos a szív, a keringés és az érrendszer egészségének megőrzése.

Alapvetően a multivitaminok az emberi szervezet egészséges működését támogatják. Hosszabb ideje fennálló, krónikus betegség esetén, vagy ha állandó jelleggel gyógyszert szed, mindig érdemes kezelőorvossal konzultálni bármilyen termék alkalmazása előtt.

Vegnum Silver 50+ kapszula jellemzői

Kiszerelés: 30db

OGYÉI: 27225/2021

BővebbenShow less
Termék részletei
VMSK30

Adatlap

Kiszerelés
30 db / doboz
Gluténmentes
Igen
Vegán
Igen
Összetevők
Vélemények
Nincs hozzászólás

Hozzászólás írása

  • Értékelés:
Írja le ezt a terméket egyszerű és rövid szavakkal.
A termék mellé ezeket a termékeket vették még:
8 hasonló termékek ugyanazon kategóriában:

Menü

Beállítások

Kattintson a további termékekhez.
Nem találtunk terméket.

Hozzon létre egy ingyenes fiókot a kedvelt elemek mentéséhez.

Bejelentkezés

Hozzon létre egy ingyenes fiókot a kívánságlista használatához.

Bejelentkezés