Herbaferm 10% kedvezménnyel. Kuponkód: HRBF202402 >>>
A Herbafulvo essencia kézműves, gyógynövény, fulvosav, arginin, parajdi só, almapektin tartalmú étrendkiegészítő természetes édesítőszerrel. A kedvezőbb ízhatás érdekében módosítottuk az esszenciák összetételét, ezért került bele az inulin. A Herbafulvo essencia premium papaya kivonattal minden összetevője és annak mennyisége megegyezik a Herbafulvo essencia premium összetevőivel, egy lényegi eltérés van, papaya levél kivonattal van kiegészítve.
A Herbafulvo essencia komplex gyógynövényi hatóanyagai a jótékony bélbaktériumok működését és szaporodását segítik elő, védik a gyomor- és bélnyálkahártyát, serkentik az emésztést, regenerálják a májat és a vesét, támogatják az érrendszert, emellett pedig hasznos vitaminokat és gyulladáscsökkentő anyagokat juttatnak a szervezetbe. Olyan növények kaptak helyet a komplexben, mint a fekete áfonya levél, édeskömény, ánizs, csipkebogyó, mezei sóska, nagy csalán és máriatövis.
Kiszerelés: 750ml
A kedvezőbb ízhatás érdekében módosítottuk az esszenciák összetételét, ezért került bele az inulin. Egy édes ízű élelmirost, ami lényegében a saját enzimjeinkkel nem emészthető, rezisztens szénhidrát, ami egy nagyon hasznos prebiotikum. Ez az inulin a csicsókából származik. Az általunk használt inulin nagyon nagy tisztaságú, ezzel el tudjuk kerülni csicsóka szirupnál tapasztalt a puffadást okozó hatást. Tudni kell azt, hogy a csicsóka kb. 24% inulint tartalmaz, mellette tartalmaz kb. 14 százalék monoszacharidot, fruktóz és glükóz, ezen kívül kb. 3 százalék cukoralkoholt is tartalmaz. Ha ön használ inulint, és puffadási problémát okoz, akkor minden esetben ez utóbbi kettő okozza, akkor az Ön által használt inulinban van monoszacharid és cukoralkohol.A Herbafulvo essencia prémium étrend-kiegészítőben használt inulin nagy tisztaságú, nem tartalmaz monoszacharidot és cukoralkoholt.
A Herbafulvo essencia premium papaya kivonattal minden összetevője és annak mennyisége megegyezik a Herbafulvo essencia premium összetevőivel, egy lényegi eltérés van, papaya levél kivonattal van kiegészítve.
Az esszencia egy teljes mértékben magyar találmány, amelyet Mester Károly agrármérnök fejlesztett ki. Az ital összetevői a modernkori ember, és a modernkori problémákból kialakuló betegségek megelőzésére és kezelésére fókuszál. Az ember élete, életmódja és táplálkozása rengeteget változott az elmúlt pár évtizedben, amihez evolúciósan nem adaptálódott. Éppen ezért nagyon könnyen megborul a természetes egyensúly a szervezetünkben, kiváltképp a bélflóránkban, ami az immunrendszerünk egyik alapja.Az ital hatóanyagai öt modulba csoportosíthatók, melyek mindegyike létfontosságú a szervezetünk számára.
A komplex gyógynövényi hatóanyagai a jótékony bélbaktériumok működését és szaporodását segítik elő, védik a gyomor- és bélnyálkahártyát, serkentik az emésztést, regenerálják a májat és a vesét, támogatják az érrendszert, emellett pedig hasznos vitaminokat és gyulladáscsökkentő anyagokat juttatnak a szervezetbe. Olyan növények kaptak helyet a komplexben, mint a fekete áfonya levél, édeskömény, ánizs, csipkebogyó, mezei sóska, nagy csalán és máriatövis.
A gyógynövények mellett az ital lelke a fuvolsav L-arginin komplex, mely a nitrogén-monoxid termelésben játszik szerepet, ez pedig a hajszálér hálózat oxigénszállításának nélkülözhetetlen molekulája.További összetevők a sóiszapos parajdi só, mely 84 féle hasznos mikroelemet tartalmaz és szabályozza a sejtek ozmotikus nyomását, illetve az almapektin, ami nem más, mint egy prebiotikum, vagyis rost táplálék a hasznos bélflórának, a probiotikumoknak.
Az étrend-kiegészítő italnak számos jótékony hatása van az emberi szervezetre, elsősorban a keringési rendszert, az emésztési szervrendszert, a májat, a vesét, és közvetetten az immunrendszert támogatja, regenerálja.
A Herbafulvo kimagasló élettani hatásai a következők:
Az italkomplexet gyermekek és felnőttek egyaránt fogyaszthatják, ellenjavallat vagy mellékhatás nincs, akár élethosszig is iható. Naponta 40 ml a javasolt mennyiség, amely 4 centiliter. Ennek a kimérésére a dobozban található adagolópohár lesz a segítségedre. Ezt a mennyiséget belekeverhetjük teába, üdítőbe, vízbe, a lényeg, hogy a folyadék ne legyen forró és szénsavas. Akár egész nap iszogathatjuk az elkészített italt.
Javasolt használat:
A napi ajánlott fogyasztási mennyiség 40 ml, azaz 4 centiliter. A napi adagot célszerű reggel, vagy két egyenlő részben elosztva, reggel és este étkezés után ivóvízbe, teába keverve, vagy önmagában fogyasztva használni. Lehet a napi ivóvíz mennyiségbe keverve folyamatosan fogyasztani.
Figyelmeztetés:
Az ajánlott napi fogyasztási mennyiséget ne lépje túl! Az étrend-kiegészítő fogyasztása nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot! Kisgyerekek elől elzárva kell tárolni! Használat előtt felrázandó!
Tárolás:
Szobahőmérsékleten, közvetlen napfénytől védve, lezárt saját üvegében.
Összetétel a termék javasolt napi adagjában:
A Karib-szigeteken őshonos, papaya- vagy dinnyefa, ma a trópusok egyik legelterjedtebb haszonnövénye. A japánok a papaya levét emésztési zavarok kezelésére használták.
A papayafa levele a növény legértékesebb része. A levél igen gazdag papainban, enzim tartalma 15-szöröse az érett gyümölcsének. A tizenkilencedik századi amerikai orvosok a papaya levelet tea formájában használták az emésztési zavarok kezelésére.
A levélben és a levélszárban levő papain és a chymopapayn, a legfontosabb hatású enzimjei a papayának. A papaya enzimjei képesek helyettesíteni a pepszint, kompenzálni az amiláz, a lipáz és a proteáz hiányát, amikor sérül a hasnyálmirigy enzim termelése.
Hatékonyságát a belekben uralkodó aktuális pH nem befolyásolja hátrányosan, semleges és enyhén lúgos kémhatáson is jól katalizál. Ez a tulajdonsága különösen hasznos, amikor sósav- hiány van a bélcsatornában. A papaint a legerősebb fehérje emésztő enzimként tartják számon. A papaya rendkívüli hatékonysága az enzimaktivitásban rejlik. A papain enzim saját tömegének 35-szörösét kitevő fehérje lebontására képes.
A papain akkor tud segíteni, amikor a fehérjebontó-enzimtermelés elégtelen, és párhuzamosan gyomorsav-hiány is van a szervezetben. A rosszul emésztett fehérje bomlásnak indul az emésztőrendszerben, így hozzájárul ahhoz, hogy a szervezetben önmérgező, nem kívánatos anyagok pl. biogén aminok képződnek.
A papain, amely a legfontosabb és legerősebb hatású enzimje a papayának, a pepszint és a pankreatint meghaladó mértékben segíti az emésztést. Hatékonyságát a belekben uralkodó aktuális kémhatás (pH) nem befolyásolja hátrányosan. A szakemberek a papaint a legerősebb fehérjeemésztő enzimként tartják számon. Ez elsősorban azoknak fontos, akik fehérjebontó-enzimtermelés elégtelenségben, vagy gyomorsav-hiányban szenvednek.
A papaya levél tea jól kezeli a fermentatív emésztési zavarokat, megszünteti a gyomorégést. Hatékonyan lebontja a búzaglutént és a szénhidrátokat. Természetes emésztési segédanyagként a papaya levél kiválóan alkalmas az emésztési zavarok kezelésére, és rendkívül hasznos a gyomor-bél traktus bármilyen zavarára. A papaya enyhíti az akut prosztata gyulladást, és nagyon hasznos lehet a jóindulatú prosztata hipertrófia (BPH) és a herpes simplex vírus kezelésében.
A papaya leveleket, mint gyógynövényt használják a férgek és más paraziták kezelésére. A papaya az intestinalis paraziták elleni küzdelemben elősegítheti az egészséges emésztőrendszert. A „Journal of Medicinal Food” 2007. májusi kiadásában közzétett tanulmány szerint a papayát bélféreghajtásnál, bélfertőzéseknél kiegészítő kezelésként javasolják fogyasztani.
A papaya levél béta-karotint, kalciumot, karpaint, zsírokat, flavonolokat, niacint, papint, tannint és C-vitamint tartalmaz nagy koncentrációban.
A tanulmányuk eredményei azt mutatják, hogy a papaya levél tea immunmoduláló tulajdonságai hasznosak lehetnek a betegségek, köztük a rák és allergia kezelésében és megelőzésében.
Laboratóriumi állatokkal végzett kísérlet során nyert bizonyítást, hogy a Papaya levél tea véd a gyomorfekély ellen. A vizsgálatban a papaya levélkivonat csökkentette a fekély súlyosságát és erős antioxidáns hatásokat mutatott. Ebből az előzetes tanulmányból arra a következtetésre jutottak, hogy a papaya levél tea a gyomorfekély és a gyomor oxidatív stressz kezelésére alkalmas.
A papaya természetes gyógymódként szolgálhat a gyomorfekélyek kezelésére, a papaya-koncentrátum javította az irritábilis bél szindróma tünetét. Az eredményeket 2013-ban a "Neuro Endocrinology Letters" folyóiratban tették közzé.
Aki szeretne foglalkozni a bélrendszeri problémáival, a papaya levél kivonat a tökéletes az alternatív egészségügyi célok eléréséhez.
Talán a papaya levelek legismertebb tulajdonsága, hogy a szervezetben sok nehezen emészthető táplálékot le tud bontani. A papaya levelek a papain és a chymopapain szuperenzimeket tartalmazzák, amelyek segítik a fehérjék, a búza, a zsír és a szénhidrátok emésztését és felgyorsítják az anyagcserét.
Az emésztési tranzitidő lerövidülésével csökken a szervezetben a zsír felhalmozódásának és a méreganyagok felszívódásának a lehetősége. A papayát bélféreghajtásnál, bélfertőzéseknél kiegészítő kezelésként javasoljuk fogyasztani.
A rosszul emésztett fehérje az emésztőrendszerben hozzájárul ahhoz, hogy a nyálkás fehérjeanyagok, az ún. mucoproteinek a belek nyálkahártyáira rakódjanak le. Az elégtelen fehérjeemésztés már önmagában is alacsony energiaszintet, a szervezetben önmérgező és egyéb nem kívánatos folyamatokat eredményezhet és egy sor betegség, pl. székrekedés, köszvény, cukorbetegség, magas vérnyomás, stb. hátterében állhat. A papaya rendkívüli hatékonysága az enzimaktivitásban rejlik. A papain felszabadítja a fehérjék építőköveit, az aminosavakat, ez csökkenti az emésztetlen fehérjék rothadási folyamatait, és így jó hatású az immunrendszerre is. A papain enzim kiválóan alkalmas a bélfalak megtisztítására minden nem oda való anyagtól (nyálkáktól, elhalt szövetektől). A papaya fehérjében szinte az összes esszenciális aminosav megtalálható. Ezek közül az arginin, melynek az ondótermelésben és a vér tisztasásának fenntartásában van fontos szerepe. Az arginin befolyásolja az emberi növekedési hormon termelését is. Az arginin magasabb szintje növeli az izomtónust és csökkenti a szervezetben a zsírfelhalmozódást. Az utóbbi években a papaya a degeneratív betegségek egyik természetes orvosságaként vonult be a köztudatba. Étkezések után fogyasztva fejti ki legeredményesebben hatását. Nem csak a biztos székletet garantálja, hanem az elfogyasztott táplálékok „szakszerű”, gyors lebontását is. Fogyasztása megszünteti a kiadós étkezések utáni kellemetlen teltségérzetet, és puffadást. Az emésztési folyamatok intenzitásának támogatása révén a salakanyagok gyorsabban távoznak a szervezetből.
Ha áldott állapotban van, vagy gyermekáldást terveznek, kérjük, ne fogyassza, mert ennek megnyugtató tudományos háttere még nem tisztázott!
A trópusi országokban a természeti népek születésszabályozásra használják. A menstruáció elmaradása esetén papaya levelet, éretlen és érett gyümölcsöt esznek nagy mennyiségben. Néhány nap, de legkésőbb egy hét múlva megindul a havi tisztulás, amely egy spontán vetélés.
A Sussex-i Egyetem kutatói szerint papain enzim kölcsön hatásba lép a magzat megtartásáért felelős progeszteron hormonnal, ez okozza a spontán vetélést.
A vitalnatural.hu oldalán található információk és cikkek nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük minden esetben fordulj szakorvoshoz betegség esetén! A táplálék kiegészítők nem gyógyszerek. Az étrendkiegészítők és a különleges táplálkozási célú élelmiszerek csak élelmiszerek, nem gyógyítanak, előznek meg betegségeket vagy helyettesítenek gyógyszereket és semmiképpen sem alkalmasak a kiegyensúlyozott változatos étrend kiváltására. A termékek használatával az eredmény nem garantált, hatása egyénenként eltérő lehet.Az étrend-kiegészítők a hazánkban is érvényben levő európai uniós szabályozás szerint olyan élelmiszerek, amelyek a hagyományos étrend kiegészítését szolgálják, és koncentrált formában tartalmaznak tápanyagokat vagy egyéb táplálkozási vagy élettani hatással rendelkező anyagokat, egyenként vagy kombináltan. E termékek a hivatalos állásfoglalásnak megfelelően nem gyógyszerek, nem rendelkeznek gyógyhatással, s nem alkalmasak betegségek kezelésére, sem megelőzésére.