Kattintson a további termékekhez.
Nem találtunk terméket.

Netamin Ginkgo biloba 300mg étrend-kiegészítő kapszula - 60db

Ginkgo Biloba kivonat felhasználásával készült étrend-kiegészítő zselatin kapszulában.
A ginkgo biloba hatásai közül csak néhányat kiemelve elmondható, hogy a mentális hanyatlás (demencia) elleni védekezésben nyújthat segítséget, agyserkentő, pozitívan hat az asztmára, az erek állapotára, az érrendszeri megbetegedésekre,  gyulladáscsökkentő hatással bír és potencianövelő hatást is tulajdonítanak neki – VitaMed Ginkgo biloba kivonat étrend-kiegészítő kapszula!

Kiszerelés: 60db

Felhasználási javaslat: természetes étrend-kiegészítőként naponta 1×1 kapszula bőséges folyadékkal lenyelve. Ajánlatos naponta legalább 1-2 liter folyadék fogyasztása.

Bővebben
2 890 Ft
Kedvencekhez0
Összehasonlítás0
Kívánságlistára
Kapcsolódó termékek
Leírás

Netamin Ginkgo biloba 300mg étrend-kiegészítő kapszula - 60db

A ginkgo biloba a világ egyik legnagyobb mennyiségben vásárolt gyógynövénye és étrend-kiegészítője. A Netamin készítményével Te is megtapasztalhatod mindazt, aminek népszerűségét köszönheti!Ginkgo Biloba: mit érdemes tudni róla?

A ginkgo biloba, más nevén páfrányfenyő, a Föld egyik legősibb növényfaja, melynek megkövült maradványait már a 270 millió éve kőzetrétegekben is megtalálták a kutatók. Az Ázsiában őshonos ginkgo fák akár ezer évig is elélhetnek, sőt, Japán és Kína területén találhatóak több mint 3000 éves egyedek is!

A ginkgo biloba leveleit és magjait nagyjából 5000 éve alkalmazzák az egészség támogatására: különösképpen a szellemi funkciókra, emlékezőképességre és vérkeringésre gyakorolt hatásáról ismerik.1 A benne található aktív hatóanyagok alapvetően két fő csoportra oszthatóak:

 • Terpenoidok, ezek közül is a legfontosabbak a ginkgolidok
 • Flavonoidok, például rutin, kvercetin, kempferol, és proantocianidinek

A flanovoidokról tudományosan bizonyították, hogy erősebbé tehetik a hajszálereket, támogathatják az agyi véráramlást, és segíthetnek a kognitív egészség fenntartásában.2-6 Emellett a ginkgóban olyan flavonoidok is fellelhetőek (pl. a kvercetin és a kempferol), melyek rendkívül hatékony antioxidánsok, a szabad gyökök számos faját hatástalanítják, ezzel megóvva a sejteket az oxidatív károsodás ellen.7

A Ginkgo Biloba jótékony hatásai

 • segíti a mentálist aktivitást
 • hozzájárulhat az időskori agyműködés megfelelő szinten tartásához
 • hozzájárul a keringési rendszer jó működéséhez, amely kapcsolatban van az agy teljesítményével és reakciókészségével
 • a világos gondolkodáshoz a tények könnyebb visszahívhatóságán át segít hozzá

*Az itt szereplő információk a törvényi előírásoknak megfelelően a termék összetevőire vonatkozó, EFSA (Európai Élelmiszerbiztonsági Hivatal) által vizsgált és tudományosan igazolt állítások.

A teljes gyógynövény teljesen természetes, porított formában!

A ginkgo biloba leveleiben több mint 40 különböző aktív hatóanyagot azonosítottak. Célunk az volt, hogy ezzel a termékkel a bioaktív növényi vegyületek, vagyis fitokemikáliák teljes spektrumához hozzájuthass – úgy, ahogy évezredeken át elődeink is, amikor a ginkgót a fáról leszedték és étel vagy ital formájában elfogyasztották. Ennek érdekében a ginkgo biloba levél a tablettákban porított formában található meg, nem pedig egy-két összetevőre standardizált kivonatként.

Netamin Ginkgo biloba 300mg étrend-kiegészítő kapszula adagolása

Felnőtteknek napi 1 tabletta szedése javasolt.

Termék szedésével kapcsolatos figyelmeztetés: fogyasztása terhesség, szoptatás, véralvadás gátló szerek szedése esetén, műtéteket megelőzően nem javasolt. Befolyásolhatja a vércukor szintet, ezért cukorbetegek a termék használata előtt konzultáljanak kezelőorvosukkal!

Ginkgo bilobáról, mint alapanyagról a kutatások tükrében*

A ginkgo biloba sokoldalú pozitív hatásait napjainkra tudományos vizsgálatok százai igazolták. Íme, csak néhány példa azokból a területekből, melyeken ez a természetes gyógynövény már bizonyított:

 • A ginkgo flavonoidok hozzájárulnak a keringési rendszer normál működéséhez, a megfelelő véráramláshoz, így a sejtek oxigénnel és tápanyaggal való ellátásához.
 • Értágító, keringésjavító hatása miatt gyakran alkalmazzák a szív- és érrendszer egészségének támogatására, keringési problémákra, visszérre, sőt, erekciós zavarokra is!8-11
 • A ginkgo flavonoidok a normál vérkeringés biztosítása által támogatják a kognitív (gondolkodáson alapuló) funkciókat, melyek kapcsolatban vannak az agy teljesítményével és reakcióképességével.
 • Segíthet a memória korral járó csökkenésének megállításában és a kognitív funkciók megőrzésében.12-14
 • Javíthatja a szellemi és fizikai teljesítőképességet, a koncentráló- és tanulókészséget. Nem véletlenül ajánlják intenzív tanuláshoz, vizsgákra való felkészüléshez, komoly szellemi vagy fizikai megterhelést jelentő munkákhoz!
 • Antioxidáns hatása révén hozzájárul a szervezetet károsító szabad gyökök semlegesítéséhez.
 • Egy 9 tudományos tanulmányt összegző elemzés szerint jótékony lehet demencia esetén.15 Egy másik, 21 tudományos tanulmányt összegző áttekintés szerint a hagyományos gyógyszeres kezelés mellett használva a ginkgo biloba növelheti a funkcionális képességeket az enyhe Alzheimer-kórban szenvedőknél.16 Azonban ezeken a területeken jelenleg még további kutatásokra van szükség. FONTOS, hogy gyógyszert sosem helyettesíthet, a kutatások kiegészítőként vizsgálják.
 • Az eddig elvégzett tudományos vizsgálatok biztató eredményeket mutattak a ginkgo biloba stressz, szorongás, illetve enyhe és közepes depresszió esetén történő alkalmazásakor.17-21

Ahogy a fentiekből is látható, a ginkgo biloba nem kizárólag az idősek gyógynövénye – használatát felnőttkorban soha nem túl korai és soha nem is túl késő elkezdeni!

*Ez az ismertető nem a Netamin Ginkgo Biloba 300 mg tablettára vonatkozik – általában véve mutatja be a ginkgo bilobáról rendelkezésünkre álló tudományos ismereteket. A Netamin Ginkgo Biloba 300 mg tabletta nem gyógyhatással rendelkező készítmény.

Netamin Ginkgo biloba kivonat étrend-kiegészítő kapszula jellemzői

Minőségét megőrzi: a csomagolás oldalán jelzett időpontig. (nap/hónap/év)

Tárolás: száraz, hűvös helyen.

Gyártás helye: Magyarország

OGYÉI notifikációs szám: 26061/2021

Bővebben
Termék részletei
59008

Adatlap

Kiszerelés
60 db / doboz
Vélemények
Nincs hozzászólás

Hozzászólás írása

 • Értékelés:
Írja le ezt a terméket egyszerű és rövid szavakkal.
6 hasonló termékek ugyanazon kategóriában:

Menü

Megosztás

Beállítások

Kattintson a további termékekhez.
Nem találtunk terméket.

Hozzon létre egy ingyenes fiókot a kedvelt elemek mentéséhez.

Bejelentkezés

Hozzon létre egy ingyenes fiókot a kívánságlista használatához.

Bejelentkezés