Barion Pixel
Kattintson a további termékekhez.
Nem találtunk terméket.

USA Medical Ceylon Cinnamon kapszula 60 db

Usa Medical Ceylon Cinnamon - Organikus, valódi Ceyloni fahéj őrleményből készült kapszulás étrend-kiegészítő. kapszula. Különböző tanulmányokban vizsgálták a fahéj hatását a cukorbetegség kezelésének lehetősége kapcsán, de kutatták azt is, hogy eredményes lehet-e vérnyomás és gyulladás csökkentőként.

Kiszerelés: 60 db

BővebbenShow less
3 990 Ft
Kedvencekhez0
Összehasonlítás0
Kívánságlistára
Kapcsolódó termékek
Nincsenek termékek
Leírás

USA Medical Ceylon Cinnamon kapszula 60 db

Kiváló minőségű, igazi Ceyloni fahéjat tartalmazó készítmény

Kapszulás készítményünk a Ceyloni fahéj őrleményét tartalmazza, mely alacsony kumarin tartalmának köszönhetően igen közkedvelt étrend-kiegészítő az USA-ban is. Számos kultúrában nem csak mint kiváló fűszer ismert, hiszen az egészségügyi hatásairól szóló feljegyzések több ezer évre nyúlnak vissza. Különböző tanulmányokban vizsgálták a fahéj hatását a cukorbetegség kezelésének lehetősége kapcsán, de kutatták azt is, hogy eredményes lehet-e vérnyomás és gyulladás csökkentőként.

A CEYLON CINNAMON étrend-kiegészítőnk minden kapszulája az értékes és 100% organikus ceyloni fahéjfa kérgének őrleményével készül, mely nem összekeverendő a boltokban fűszerként kapható és az alacsonyabb ár fekvésű étrend-kiegészítőkben fellelhető Cassia típusú fahéj őrleménnyel. Fontos tudni, hogy nem minden fahéj egyenlő. A ceyloni fahéj „valódi” vagy „igazi” fahéj néven is ismert, kiemelkedően magas az antioxidáns tartalma és nagyban különbözik a Cassia fahéjtól. A legtöbb fahéj, amelyet az élelmiszerboltok polcain talál, a Cassia fahéj, mely nagy mennyiségben fogyasztva mérgező lehet a májra, nagyon magas a kumarin tartalma miatt.

Bár a fahéj általában a finom illatáról és ízéről juthat első sorban eszünkbe, az elmúlt években egyre többen ismerték fel a benne rejlő egészségügyi előnyöket is. A fahéj használata évezredekre nyúlik vissza, úgy, mint fűszer és az akkori orvoslásban alkalmazott összetevő. A mai napig számos tanulmány publikációja lát napvilágot a fahéj egészségügyi hatásairól, többek közt vizsgálták már a vércukor szintre kifejtett előnyeit, de kiderült, hogy igen magas antioxidáns tartalommal is bír, ami miatt párhozamot vontak a gyulladások lehetséges kezelése kapcsán is.

A Ceyloni fahéjról röviden

A fahéj egy nagyon finom illatú és ízű alapanyag, a Cinnamomum fahéj fákból nyerik ki. A belső kéreg csíkjait addig szárítják, amíg fahéj pálcikáknak vagy „tollnak” nevezett tekercsekké nem görbülnek. Ezeket végül egészben csomagolva, vagy porítva, őrleményként értékesítik. Ennek a fűszernek az egyedülálló tulajdonságait az illóolajok és vegyületeik adják, különös tekintettel a fahéj amaldehidre. Ez a vegyület adja a fahéj ízét és aromáját, valamint felelős számos egészségügyi előnyéért. Az ókorban a fahéjat nagyra értékelték. Királyhoz méltó ajándéknak számított! Évezredek óta a kultúrák világszerte fahéjat alkalmaztak az egészségügyi problémák széles skálájának enyhítésére.

Édes illatú fűszerként a fahéjat mindenki ismeri. Hazánkban leginkább a téli hónapok, a karácsonyi sütik, és italok fűszere, annak ellenére, hogy édes és sós ételeket is fűszereznek vele a világ más tájain a mindennapokban. A régi idők drága, keleti gyógyító fűszere ma már mindenki számára elérhető. A fahéjnak különböző fajtái vannak, de mind közül a legértékesebb a ceyloni fahéj, mely eltérően a többitől világosabb, ízesebb, és az emberi szervezet számára több fontos tulajdonsággal bír, melyeket évtizedek óta vizsgálnak a kutatók.

Kutatások

A fahéj tele van erős antioxidánsokkal például polifenolokkal. Az antioxidánsok megvédik a testedet a szabad gyökök által okozott oxidatív károsodásoktól. Egy tanulmányban, amely 26 fűszer antioxidáns aktivitását hasonlította össze, a fahéj egyértelmű nyertesnek bizonyult, még az olyan „szuper élelmiszereket” is felülmúlta, mint a fokhagyma és az oregánó. Valójában annyira erős, hogy a fahéjat természetes élelmiszer-tartósítószerként lehet használni.

Kutatások és tanulmányok készültek a ceyloni fahéj diabetes betegségre gyakorolt hatásáról, így egyes esetekben használata lehetséges alternatív módja lehet a cukorbetegség és inzulinrezisztencia kezelésének, mivel serkenteni az inzulin szerű aktivitást, és ezáltal javulhat a glükóz metabolizmusa a májban.

A ceyloni fahéj egy másik vizsgálata alátámasztotta gyulladáscsökkentő, antioxidáns hatását is, mely arra mutat, hogy immun-támogató tulajdonsága miatt is érdemes fogyasztani.

A ceyloni fahéjjal kapcsolatos farmakológiai kutatások egészen 1975-ig nyúlnak vissza, ahol a szív és érrendszerre, valamint az emésztőrendszerre gyakorolt hatását is vizsgálták. Ezen kutatásokban arra a következtetésre jutottak, hogy a ceyloni fahéj támogathatja a szív-és érrendszeri funkciókat, és hozzájárul az egészséges szívműködéshez, valamint a vérnyomás normál értéken tartásához a fahéjsav gyulladáscsökkentő hatása révén.

Az Ann Arbor-i Michigani Egyetem Élettudományi Intézet kutatási adjunkusa, Jun Wu által vezetett kutatásban a tudósok azt tapasztalták, hogy a fahéj vegyülete befolyásolja az anyagcserét. A kísérletekből kiderült, hogy a cinnamaldehid nevű vegyület közvetlen hatással van a zsírsejtekre. A termogenezis néven ismert folyamat során a vegyület arra készteti az adipocitákat, hogy elkezdjék égetni a korábban raktározott zsírt. Yun Wu azonban óvatosságra int az elhízással kapcsolatos fogyasztás miatt, ugyanis további kutatásokra van még szükség a cinnamaldehid felhasználásának tökéletes módjának kidolgozásához a termogenezis kapcsán az esetleges mellékhatások kiküszöbölése miatt.

A ceyloni fahéj fogyasztása a megfelelő adagolás mellett biztonságos, mert az ismert fahéj fajták közül a ceyloni fahéjnak van a legkisebb kumarin tartalma. Ennek ellenére tartós fogyasztása esetén a vérhígító szereket szedőknek feltétlenül szükséges kikérni kezelőorvosuk véleményét.

USA Medical Ceylon Cinnamon kapszula összetevői

Organikus Ceyloni fahéj  őrlemény, tömegnövelő szer (növényi cellulóz – kapszula héj).

Hatóanyagtartalom 2 kapszulában: Organikus Ceyloni fahéj (Cinnamomum Zeylanicum) őrlemény 1200 mg

USA Medical Ceylon Cinnamon kapszula használata

Kapszulánként 600 mg fahéjat tartalmaz, melyből napi 1-2 kapszula bevétele javasolt.

USA Medical Ceylon Cinnamon kapszula 60 db jellemzői

Kiszerelés: 60 db

Minőségi garancia

Biztonságos, garantált eredetű termék OGYÉI regisztrációval azoknak, akiknek az egészség az első. 

OGYÉI notifikációs szám: 26983/2021

Gyártó: Folium Biosciences | MADE IN USA

A szervezetbe bevitt táplálékok helyes feldolgozása egészségünk egyik legfőbb kulcsa, ami energiát követel. Az USA Medical étrend-kiegészítői segítséget nyújthatnak az energiaszint megtartásában, a tápanyagok megfelelő helyre juttatásában például a hasznos bélbaktériumok támogatásával, vagy kizárólag gyógynövények felhasználásával a vércukorszint normál értéken tartásával. Segíthetjük emésztésünket, diétánkat, gyorsíthatjuk zsíranyagcserénket minőségi, természetes összetevőkkel. 

BővebbenShow less
Termék részletei
ceylon-cinnamon-01

Adatlap

Kiszerelés
60 db / doboz
Vélemények
Nincs hozzászólás

Hozzászólás írása

  • Értékelés:
Írja le ezt a terméket egyszerű és rövid szavakkal.
8 hasonló termékek ugyanazon kategóriában:

Menü

Beállítások

Kattintson a további termékekhez.
Nem találtunk terméket.

Hozzon létre egy ingyenes fiókot a kedvelt elemek mentéséhez.

Bejelentkezés

Hozzon létre egy ingyenes fiókot a kívánságlista használatához.

Bejelentkezés