Barion Pixel
Kattintson a további termékekhez.
Nem találtunk terméket.

Riavita FlaCyto kapszula - 90db

Flavonoidok és betegségmegelőzés

Riavita FlaCYTO egy különleges flavonoid válogatás gyümölcs- és gyógynövénykivonatokkal, valamint E-vitaminnal, titán-dioxid mentes vegán kapszulákban.

  • Antioxidánsok a szervezet támogatására
  • Gyulladáscsökkentés támogatása
  • Asztma és allergia enyhítése
  • Bőr és haj anti-aging
  • Erek épségének támogatása
  • Májfunkciók támogatása
  • Kezeléstámogatás
BővebbenShow less
22 000 Ft
Márka:
Kedvencekhez0
Összehasonlítás0
Kívánságlistára
Kapcsolódó termékek
Leírás

Riavita FlaCyto kapszula - 90db

Riavita FlaCYTO egy különleges flavonoid válogatás gyümölcs- és gyógynövénykivonatokkal, valamint E-vitaminnal, titán-dioxid mentes vegán kapszulákban.

Flavonoidok és betegségmegelőzés

A flavonoidok rendkívül változatos növényi vegyületcsalád, ezért az emberi szervezetre és a sejtekre gyakorolt hatásuk is széles körben elterjedt. A flavonoidok védő szerepét a krónikus gyulladás okozta vagy azzal összefüggő betegségek ellen hosszú távú tudományos megfigyelések vizsgálják a betegek, mérésekkel és molekuláris biológiai módszerekkel végzett állatkísérletekkel alátámasztva. Általánosságban elmondható, hogy antioxidáns és gyulladáscsökkentő tulajdonságaik segíthetnek megelőzni bizonyos betegségek kialakulását és támogatni a kezeléseket.

Riavita FlaCyto kapszula fő összetevői

Brokkoli

A brokkoli jó forrása a betegségekkel küzdő tápanyagoknak, például a C-vitaminnak, a K-vitaminnak, a vasnak és a káliumnak, amelyek csökkenthetik az öregedés jeleit.

Nigella staiva

A Nigella sativa leginkább kutatott előnyei a sejtkárosodás és gyulladás elleni védelem, a vércukorszint szabályozása, az immunrendszer erősítése, valamint a szív és az agy egészségének megőrzése.

Máriatövis (szilimarin)

A szilimarin a máriatövis magjából kivont antioxidáns vegyület, amelyről ismert, hogy antioxidáns, vírusellenes, gyulladáscsökkentő és méregtelenítő tulajdonságokkal rendelkezik.

EGCG a zöld teából

A zöld teából származó EGCG segít a fogyásban, csökkenti a gyulladást, valamint véd a szív- és agybetegségek ellen.

Kamilla

Az apigenin a kamillában található antioxidáns, amelyről kimutatták, hogy harcol a rákos sejtekkel, különösen a mellben, az emésztőrendszerben, a bőrben, a prosztatában és a méhben.

Sophora Japonica

A Sophora japonica antioxidáns és gyulladáscsökkentő tulajdonságai hozzájárulnak az agyi infarktus csökkentéséhez.

Riavita Flacardio tudomány a háttérben

Antioxidáns flavonoidok

Testünk minden nap számos stresszhatásnak van kitéve. A környezeti stressz (pl. légszennyezés, vegyszerek) és a mentális stressz egy része szabadgyökök formájában nyilvánul meg a szervezetben. A szabadgyökök nagyon reaktívak, és kötődhetnek a közeli sejtösszetevőkhöz – lipidekhez, fehérjékhez és más fontos biomolekulákhoz, így rontják azok megfelelő működését.

Az egészséges szervezet felkészült (ellenálló) az oxidatív stresszre és a káros szabadgyökök semlegesítésére, hiszen ezek anyagcserénk melléktermékeként is termelődnek a szervezetben. A modern életvitelhez kapcsolódó többlet stressz és káros szokások (dohányzás, rendszeres alkoholfogyasztás) azonban kikezdhetik az úgynevezett redox egyensúlyt, ezért egyes betegségeknél vagy idős korban nem tudunk hatékonyan reagálni.

Számos vitamin segíthet leküzdeni az oxidatív stresszt, mivel antioxidánsként megfogják a szabadgyököket és semlegesítik azok pusztító hatását. A vitaminok hatását tovább erősítik a flavonoid típusú antioxidánsok, amelyek a növényekben találhatók.

Flavonoidok és betegségmegelőzés tudományos igényességgel

A flavonoidok egy rendkívül változatos növényi vegyületcsalád, ezért az emberi szervezetre és sejtekre gyakorolt hatásuk is széleskörű. Azt általánosságban el lehet mondani, hogy antioxidáns és gyulladáscsökkentő tulajdonságuk segíthet bizonyos betegségek kialakulásának megelőzésében, vagy kezelésének támogatásában. A flavonoidok védő szerepét a krónikus gyulladás következtében kialakuló, vagy gyulladással járó betegségek ellen a tudomány a páciensek hosszútávú megfigyelésével vizsgálja, valamint molekuláris biológiai módszerekkel történő mérésekkel és állatkísérletekkel támasztja alá.

Testünk minden nap számos stresszhatásnak van kitéve. A környezeti stressz (pl. légszennyezés, vegyszerek) és a mentális stressz egy része szabadgyökök formájában nyilvánul meg a szervezetben. A szabadgyökök nagyon reaktívak, és kötődhetnek a közeli sejtösszetevőkhöz – lipidekhez, fehérjékhez és más fontos biomolekulákhoz, így rontják azok megfelelő működését.

Egy egészséges szervezet fel van készülve az oxidatív stresszre és az ártalmas szabadgyökök semlegesítésére, azok ugyan is az anyagcserénk melléktermékeiként is keletkeznek a szervezetben. A modern életvitellel járó extra stresszmennyiség és káros szokások (dohányzás, rendszeres alkohol fogyasztás) viszont próbára teheti az ún. “redox háztartásunkat”, de egyes betegségek esetében vagy idősebb korban sem biztos, hogy hatékonyan tudunk reagálni.

Számos vitamin segíthet leküzdeni az oxidatív stresszt, mivel antioxidánsként megfogják a szabadgyököket és semlegesítik azok pusztító hatását. A vitaminok hatását tovább erősítik a flavonoid típusú antioxidánsok, amelyek a növényekben találhatók.

Mik azok a flavonoidok?

A flavonoidok biológiai hatását elsőként a magyar Nobel-díjas Szent-Györgyi Albert és kollégái fedezték fel. Ha skorbutos betegeket kezeltek C-vitaminnal, akkor hatékonyabb és gyorsabb gyógyulás következett be, amikor a magyar pirospaprikából vagy a citromléből kinyert sárga port is adtak a betegeknek. A sárga port flavonoid frakciónak nevezték el (a sárga szín latinul flavus), és a benne azonosított polifenol típusú komponenseket flavonoidoknak.flavus’ in Latin), and the polyphenol-type components identified in it were named flavonoids.

A flavonoidok iránti tudományos érdeklődés jelentős

A flavonoidokat azóta intenzív kutatásnak vetették alá. Általánosságban elmondható, hogy a flavonoidok önmagukban is hatékony antioxidánsok, a vitaminok hatását pedig felerősítik. Akár 6000 különböző flavonoid is létezhet, melyek mind különböző mértékű antioxidáns kapacitással bírnak, de ezen felül szerkezetüktől függően egyéb funkciójuk is lehet, számos enzimhez hozzákötődhetnek, és befolyásolhatják az anyagcserénket.

A szervezeten belül a szabadgyök koncentráció lokális megemelkedése gyulladásos folyamatok beindulásához vezethet, ami ha sokáig jelen marad, krónikus gyulladás alakulhat ki. A hosszabb ideg fennálló gyulladás számos komoly betegség előszobája lehet, így hozzájárulhat a rákos megbetegedések, Alzheimer- vagy Parkinson-kór, inzulinrezisztencia és cukorbetegség, asztma és bizonyos kardiovaszkuláris betegségek kialakulásához és progressziójához.

A flavonoidok általános antioxidáns és gyulladáscsökkentő hatásuknak köszönhetően segíthetnek megelőzni a krónikus gyulladásos állapotokat, vagy megállítani a kialakulásukat, egyes képviselőik pedig alkalmasak lehetnek betegségek kezelésének támogatására.

Fogyasztási javaslat:

Adagolás

Naponta 3-6 kapszula étkezés után.

Kiszerelés

90 kapszula

Eltarthatóság

A gyártástól számított 2 évig. A lejárati idő a csomagoláson van feltüntetve.

Tárolás

Közvetlen napfénytől védve, száraz, hűvös helyen.

Figyelmeztetés

  • A javasolt napi adagot nem szabad túllépni!
  • Az étrend-kiegészítők nem helyettesítik a kiegyensúlyozott étrendet.
  • Az étrend-kiegészítők nem gyógyszerek, nem helyettesítik a gyógyszereket!
  • Gyermekek elől elzárva tartandó.
  • Igyon megfelelő mennyiségű vizet!.

OGYÉI notifikációs szám: 28463/2022

BővebbenShow less
Termék részletei

Adatlap

Kiszerelés
90 db / doboz
Vegán
Igen
Vélemények
Nincs hozzászólás

Hozzászólás írása

  • Értékelés:
Írja le ezt a terméket egyszerű és rövid szavakkal.
8 hasonló termékek ugyanazon kategóriában:

Menü

Megosztás

Beállítások

Kattintson a további termékekhez.
Nem találtunk terméket.

Hozzon létre egy ingyenes fiókot a kedvelt elemek mentéséhez.

Bejelentkezés

Hozzon létre egy ingyenes fiókot a kívánságlista használatához.

Bejelentkezés