Herbaferm 10% kedvezménnyel. Kuponkód: HRBF202402 >>>
Anti-aging flavonoidokkal a szív- és érrendszer védelméért
Riavita FlaCARDIO egy különleges flavonoid válogatás gyümölcs- és gyógynövénykivonatokkal, valamint B2-, B6- és C-vitaminnal, titán-dioxid-mentes vegán kapszulákban.
Azok az emberek, akik a mindennapi étkezés közben jelentős mennyiségű flavonoidot fogyasztanak, kisebb valószínűséggel igényelnek kórházi kezelést érelmeszesedés miatt, és kisebb valószínűséggel halnak meg szív- és érrendszeri betegségekben. Ezért a flavonoidokat öregedésgátló összetevőknek nevezhetjük, mivel túlnyomórészt szív- és érrendszeri hatásaik révén fejtik ki hatásukat.
Az elmúlt években a flavonoidok intenzív kutatások tárgyát képezték, és számos bizonyíték van arra, hogy hatással vannak az egészségre és az egészség javítására.
Keserű narancs
A keserű narancs C-vitaminban gazdag, amely antioxidánsként működik, gyulladásgátló és vírusellenes tulajdonságokkal.
EGCG a zöld teából
A zöld teából származó EGCG segít a fogyásban, csökkenti a gyulladást, valamint véd a szív- és agybetegségek ellen.
C-, B2-, B6-vitamin
A C-, B2- és B6-vitamin mind hatékony antioxidánsok, amelyek erős öregedésgátló, vírusellenes és gyulladásgátló tulajdonságokkal rendelkeznek.
Polygonum cuspidatum
A Polygonum cuspidatum kiváló forrása az erős antioxidáns resveratrolnak, amelyet a vérkeringés és a szív egészségének támogatására használnak.
Sophora Japonica
A Sophora japonica antioxidáns és gyulladáscsökkentő tulajdonságai hozzájárulnak az agyi infarktus csökkentéséhez.
Flavonoidokban gazdag étrend az érrendszer épségének érdekében
Népi és tudományos megfigyelések egyaránt alátámasztják, hogy a zöldségek, gyümölcsök, magvak rendszeres fogyasztása jótékony hatással van egészségünkre, és nem véletlen, hogy az élelmiszer-szakértők által összeállított táplálkozási piramisok is nagy mennyiségben javasolják ezek fogyasztását.
A növények ugyanis számos olyan összetevőt tartalmaznak, amelyek az emberi szervezet normális működéséhez szükségesek. A flavonoidok a vitaminok mellett a növények egészségmegőrző hatásának egyik kulcsfontosságú összetevői.
Akik napi rendszerességgel, nagy mennyiségben visznek be flavonoidokat a táplálékkal, kisebb valószínűséggel szorulnak az érelmeszesedéssel kapcsolatos kórházi ellátásra, és kisebb eséllyel fognak szív-és érrendszeri betegségben elhunyni. A flavonoidok ezért anti-aging (öregedést gátló) komponenseknek tekinthetők, amit elsősorban a szív- és érrendszerre gyakorolt hatásukon keresztül fejtenek ki. A flavonoidokat intenzíven kutatják az utóbbi években, és számos bizonyíték gyűlt össze egészségmegőrző és állapotjavító hatásukról.
Vizsgált hatások, speciális területek.
Mind a népi, mind a tudományos megfigyelések alátámasztják, hogy a zöldségek, gyümölcsök és magvak rendszeres fogyasztása jótékonyan hat egészségünkre, nem véletlen, hogy az étkezési szakértők által összeállított ételpiramisok is ezek nagy mennyiségű fogyasztását javasolják. Ennek oka, hogy a növények számos, az emberi szervezet normál működéséhez szükséges összetevőt tartalmaznak. A növények egészségmegőrző hatásának a vitaminokon túl a flavonoidok az egyik kulcsszereplői.
Milyen előnyei vannak a flavonoidoknak
A flavonoidoknak az érrendszerre gyakorolt jótékony hatásait ismerjük legrégebben. A magyar Nobel-díjas Szent-Györgyi Albert és kollégái voltak, akik rátaláltak egy sárga frakcióra, amit a magyar pirospaprikából és a citromléből is ki tudtak nyerni, és ami a C-vitamin hatását támogatva csökkentette a hajszálerek törékenységét és túlzott áteresztését skorbutos betegeknél. Ezt a sárga port flavonoid frakciónak nevezték el (flavus latinul sárgát jelent), és az azonosított komponenseket – flavonoidokat – azóta is az érfal gyógyszereként használják. flavonoid fraction (flavus means yellow in Latin), and the identified components – flavonoids – have since been used as medicine for the vascular wall.
Az azóta eltelt időben számos kutatás, tudományos megfigyelés jutott arra a következtetésre, hogy a szív- és érrendszerünk egészségéhez a flavonoidok valóban hozzájárulhatnak. Ezen felül további biológiai hatásokat társítanak a flavonoidokhoz, kiváltképp potens antioxidáns és gyulladáscsökkentő hatást, allergia és asztma tüneteit enyhítő hatásokat, immunmodulációt, de sok tanulmány jelent meg a központi idegrendszert és kognitív funkciókat támogató, valamint rákellenes, antibakteriális és antivirális hatásokról is.
Hogy képesek a flavonoidok ilyen sokrétű hatásra?
A különböző növényekben és gombákban fellelhető flavonoidoknak akár 6000 különböző tagja is lehet, és bár szerkezetileg hasonlóak, egy-egy kis különbség az antioxidáns kapacitás változásán túl további biológiai funkcióval ruházhatja fel a flavonoidokat. Az egyes növényeknek pedig van egy jellemző flavonoid összetételük, amik egymással és más növényi alkotókkal „összedolgozva” fejthetnek ki fiziológiai hatásokat.
A flavonoidok szervezetre gyakorolt széleskörű jótékony hatásának elérése érdekében javasolt a vegyes étrend, azaz érdemes lehetőleg minden nap a szivárvány minden színét tartalmazó zöldséget/gyümölcsöt fogyasztani, vagy étrendünket flavonoid készítményekkel kiegészíteni.
Adagolás
Naponta 3-6 kapszula étkezés után.
Kiszerelés
90 kapszula
Eltarthatóság
A gyártástól számított 2 évig. A lejárati idő a csomagoláson van feltüntetve.
Tárolás
Közvetlen napfénytől védve, száraz, hűvös helyen.
Figyelmeztetés
OGYÉI notifikációs szám: 28455/2022
A vitalnatural.hu oldalán található információk és cikkek nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük minden esetben fordulj szakorvoshoz betegség esetén! A táplálék kiegészítők nem gyógyszerek. Az étrendkiegészítők és a különleges táplálkozási célú élelmiszerek csak élelmiszerek, nem gyógyítanak, előznek meg betegségeket vagy helyettesítenek gyógyszereket és semmiképpen sem alkalmasak a kiegyensúlyozott változatos étrend kiváltására. A termékek használatával az eredmény nem garantált, hatása egyénenként eltérő lehet.Az étrend-kiegészítők a hazánkban is érvényben levő európai uniós szabályozás szerint olyan élelmiszerek, amelyek a hagyományos étrend kiegészítését szolgálják, és koncentrált formában tartalmaznak tápanyagokat vagy egyéb táplálkozási vagy élettani hatással rendelkező anyagokat, egyenként vagy kombináltan. E termékek a hivatalos állásfoglalásnak megfelelően nem gyógyszerek, nem rendelkeznek gyógyhatással, s nem alkalmasak betegségek kezelésére, sem megelőzésére.