Kattintson a további termékekhez.
Nem találtunk terméket.
Keresés a blogban
Legutolsó hozzászólások
Nincs hozzászólás

ASHWAGANDHA

Az Ashwagandha az ájurvéda évezredes fiatalítószere, a hormonális egyensúly természetes helyrebillentője, és a szellemi frissesség fokozója.

Az ashwagandha, vagy indiai ginzeng (téli cseresznye) néven ismert növénynek számos jótékony hatása van az egészségünkre. Az ayurvédikus gyógyászatban a gyökereit már több mint 3000 éve használják, a hagyományos európai gyógyászatban az utóbbi évtizedekben kezd ismertté válni. Az ashwagandha-t ún. rasayanaként (fiatalítószerként), termékenységfokozóként, afrodiziákumként, adaptogénként és általános egészségmegőrzés céljából is alkalmazzák. Ez az örökzöld évelő növény Afrikában, Ázsiában és Európában trópusi és szubtrópusi régiókban nő.l. Ashwagandha jelentése "ló illata", mivel a gyógynövény friss gyökerének „illatáról” azt mondják, hogy lószőr szaga van. 

Ashwagandha jótékonyhatásai:

 • Hozzájárulhat a sportteljesítmény és izomerő/izomméret és állóképesség növeléséhez
 • Fokozhatja a jobb szellemi teljesítményt és a nappali éberséget
 • Növelheti a stresszel szembeni szellemi és fizikai ellenállóképességet.
  Táplálja az idegeket, és segítheti a nyugalom megőrzésében
 • Táplálja az idegeket, és segítheti a nyugalom megőrzésében
 • Segítheti a pihentető alávást
 • Javíthatja a pajzsmirigy működését
 • Kiegyensúlyozhatja a vércukorszintet
 • Csökkentheti az izületigyulladást
 • Segíthet a megfelelő vérnyomás elérésében
 • Növelheti a termékenységet és a tesztoszteronszintet a férfiaknál
 • Javíthatja a szexuális funkciókat és a termékenységet

Az ashwagandha segíthet növelni a nemi vágyat, különösen nők esetében. 2015 évben történt kutatás eredményei szerint a koncentrált dózisban ashwagandhát szedő hölgyek általánosságban elégedettebbek voltak a szexuális életükkel és több orgazmusuk volt. Szakemberek véleménye szerint ez összefüggésbe hozható a növény stresszoldó hatásával. 

Bármilyen módon történő használata előtt, mindenképpen ajánlott konzultálni az orvosunkkal. 

Az ájurvéda az embert a test, a lélek, a tudat és az életvitel megoszthatatlan és kölcsönösen összefonódott komplexusának tekinti, lényege, hogy megőrizzük az egészségünket. Az ayurvédikus gyógyítás területei hasonlóak, mint a nyugati orvoslásé, de a betegségek megközelítése egészen más alapokon történik. Az ajurvéda igyekszik az egészséges életvitel elveivel összhangban visszaállítani a természetes harmóniát az emberi szervezetben, amely testi és szellemi egészségben mutatkozik meg. Az ájurvéda terápia a helyes táplálkozásra fekteti a hangsúlyt, káros szokásainkon való változtatást tanítja, mert gyakran ezek az egészségügyi problémáink gyökerei. A gyógynövények rendszeres használatával sikeresen eltávolíthatóak különféle egészségügyi panaszok és tartós betegségek. Amennyiben helyes hozzáállással, kemény akarattal és elhivatottsággal kezdünk az egészségügyi problémáink kezeléséhez, már sikereink első lépéseit jelenti.

Kapcsolódó termékek
Szólj hozzá
Hagyj válaszüzenetet
Kérjük, jelentkezz be, hogy hozzászólhass

Menü

Megosztás

QR-kód

Beállítások

Kattintson a további termékekhez.
Nem találtunk terméket.

Hozzon létre egy ingyenes fiókot a kedvelt elemek mentéséhez.

Bejelentkezés

Hozzon létre egy ingyenes fiókot a kívánságlista használatához.

Bejelentkezés