Barion Pixel
Kattintson a további termékekhez.
Nem találtunk terméket.
Keresés a blogban
Legutolsó hozzászólások
Nincs hozzászólás

E VITAMIN!

A vitaminok olyan szerves molekulák, amelyeket az emberi szervezet nem energiaként, hanem létfontosságú funkciókhoz használ fel. Mivel a szervezet a legtöbb ilyen vitamint nem képes előállítani, ezért azokat a táplálékkal kell felszívnunk. E csoport egyik tagja az E-vitamin.
Nincs egyetlen E-vitamin. Ez az antioxidánsok egész családjának gyűjtőneve. Hasonló funkciót töltenek be a szervezetben, de nincs közös kémiai szerkezetük. Az E-vitaminok csoportjának 16 tagja van.
Ezek a tagok számos pozitív hatással vannak a szervezetre és az egészségre. Részt vesznek a sejtek biológiai folyamataiban és befolyásolják bizonyos enzimek működését. Az E-vitamin jót tesz a bőrnek és a hajnak. Segíti a sebek gyorsabb gyógyulását, a bőr feszesebb marad, a haj pedig erősebben nő.
Ez a molekulacsoport védi az artériák falát is, csökkenti a gyulladást és erősíti az immunrendszert. Neuroprotektív hatása is van, és megelőzi az Alzheimer-kór kialakulását. Nem lebecsülendő a rákmegelőzésben kifejtett hatásuk sem.
Az E-vitamin zsírban oldódó vitamin, amely a szervezet minden szervében elraktározható, de elsősorban a zsírszövetben és a mellékvesében található meg.
A kiváló minőségű bio növényi olajok, mint a búzacsíra-, olíva-, napraforgó- vagy szezámolaj nagy mennyiségben tartalmaznak E-vitamint. Ha sütéshez olajokat szeretnél használni, próbáld ki a vörös pálmaolajat vagy a bio kókuszolajat. A diófélék és magvak (mogyoró, fenyőmag, mandula) szintén nagy mennyiségű természetes E-vitamint tartalmaznak. Az E-vitamin számos zöldségben (spárga, bab, paradicsom, brokkoli) és gabonafélében (búzakorpa, zab, rozs, kukorica) is megtalálható. Mivel az állatok a táplálékból veszik fel az E-vitamint, a tojás, a tej és a hús is forrás.
A napi bevitelt illetően nincsenek egységes ajánlások. A vitaminokra vonatkozó számadatok általában mindig becslések. A napi szükséglet nagymértékben függ az egyéni életmódtól és étkezési szokásoktól.


Kapcsolódó termékek
Kapcsolódó cikkek
Szólj hozzá
Hagyj válaszüzenetet
Kérjük, jelentkezz be, hogy hozzászólhass

Menü

Megosztás

Beállítások

Kattintson a további termékekhez.
Nem találtunk terméket.

Hozzon létre egy ingyenes fiókot a kedvelt elemek mentéséhez.

Bejelentkezés

Hozzon létre egy ingyenes fiókot a kívánságlista használatához.

Bejelentkezés