Barion Pixel
Kattintson a további termékekhez.
Nem találtunk terméket.
Keresés a blogban
Legutolsó hozzászólások
Nincs hozzászólás

Táplálékkiegészítők őszre és télre

Télen nincs energiánk, gyakrabban vagyunk betegek és hajlamosabbak vagyunk a depresszióra. Az étrend-kiegészítők segíthetnek ezeken a problémákon.

Számos oka van annak, hogy télen nem érezzük magunkat a legjobban.

Néhány ilyen ok lehet:

  • stressz: ahogy a munkahelyi stressz folyamatosan növekszik, úgy nő a stressz, ami betegséget okoz.
  • túl kevés testmozgás: ha nyáron szeretünk a szabadban sportolni, télen hiányozhatnak ezek a sportok. Hideg van, rossz az idő, gyakran kihagyjuk az edzéseket.
  • napfényhiány: a nappalok rövidek, a napfény pedig értékes és ritka. Hajlamosak vagyunk sötétedéskor munkába menni, és sötétedéskor hazamenni.
  • influenzafertőzések: az alacsonyabb hőmérséklet és a túlfűtött helyiségek növelik az influenza elkapásának kockázatát.
  • túl sok rossz étel: különösen, ha hideg van odakint, a gyors, meleg ételek után nyúlunk.

Néhány étrendkiegészítővel csökkenthetjük ezeket a kockázatokat:

D-vitamin: A szervezetnek szüksége van erre a vitaminra a kalcium feldolgozásához és a csontokba való beépüléséhez. Emellett erősíti az immunrendszert is. Különösen ősszel és télen jó ötlet a D-vitamin pótlása. Normális esetben a szervezet által igényelt D-vitamin 90%-át a nap termeli, és a bőrön keresztül szívódik fel. A fennmaradó 10%-ot a táplálékból nyerjük.

Ősszel és télen nemcsak a nappalok rövidülnek, hanem a napfény intenzitása is csökken. A szervezet kevesebb D-vitamint termel, tehát nem lesz a szervezet számára megfelelő mennyiség. A 60 év feletti emberek kiemelt kockázati csoportba tartoznak, miután a szervezetük által termelt D-vitamin mennyisége drasztikusan csökken.

C-vitamin: A C-vitamin erősíti az immunrendszert, véd a szabad gyökök ellen és csökkenti az oxidatív stresszt. A közhiedelemmel ellentétben a C-vitamin preventív szedése nem akadályozza meg a fertőzéseket. Segít azonban, ha már beteg vagy. Napi 200 mg enyhíti a megfázás tüneteit és lerövidíti annak időtartamát. Mindazonáltal a C-vitamint rendszeresen kell szedni, mert a szervezet számára nélkülözhetetlen.

Vas: Ez a nyomelem serkenti az immunrendszerünket. A vas felszívódásához fontos a jó C-vitamin-ellátottság, ami segíti szervezetünkben a vas felszívódását. Fontos: Ne igyunk túl sok kávét vagy fekete teát, ezek az italok gátolják a vas felszívódását, és fáradtnak érezzük magunkat.

Folsav: fontos a sejtosztódáshoz, és bőségesen megtalálható a zöldségekben. Télen előfordulhat, hogy nem jutunk a megfelelő mennyiséghez. A folsav rendkívül érzékeny a hőre és a fényre. Mivel télen több meleg ételt fogyasztunk, és kevesebb fajta zöldséget fogyasztunk, javasolt pótlás a napi 400 mikrogramm.

Cink: Ez a nyomelem serkenti az immunrendszerünk bizonyos részeit, véd a megfázás ellen, mivel a vírusok nem tudnak könnyen megtapadni az orrnyálkahártyán. Ezenkívül gátolja a vírus szaporodását, így megelőzi a megfázást.

 

Ne feledjük azonban, hogy ezek az étrendkiegészítők segítik, azonban nem helyettesítik a kiegyensúlyozott, egészséges étrendet.

Kapcsolódó termékek
Kapcsolódó cikkek
Szólj hozzá
Hagyj válaszüzenetet
Kérjük, jelentkezz be, hogy hozzászólhass

Menü

Megosztás

Beállítások

Kattintson a további termékekhez.
Nem találtunk terméket.

Hozzon létre egy ingyenes fiókot a kedvelt elemek mentéséhez.

Bejelentkezés

Hozzon létre egy ingyenes fiókot a kívánságlista használatához.

Bejelentkezés