Barion Pixel
Kattintson a további termékekhez.
Nem találtunk terméket.
Keresés a blogban
Legutolsó hozzászólások
Nincs hozzászólás

Amit a Herbaferm cseppről érdemes tudni

HOGYAN FEJTI KI A HATÁSÁT A HERBAFERM CSEPP?

Élőt élővel!

Az étrend-kiegészítők piacán döntően a szintetikus vitaminok és koncentrátumok terjedtek el. A gyógynövény-készítmények, pre- és probiotikumok önmagukban nem biztosítják azt az összetett hatást, amit a Herbaferm, amely

 • Összetételében és előállítását tekintve teljesen egyedi
 • Természetes alapanyagokból, komplex hatásmechanizmuson alapul (gyógynövények+fermentáció+probiotikumok)
 • Élő anyag, éppen ezért nem kapszula, hanem cseppek formájában érhető el
 • Hatásában kiegyensúlyozott, fokozatos
 • Visszapótolja a teljes bélflórát, nemcsak bizonyos részeit

HASZNÁLATI JAVASLATOK

A Herbaferm cseppet érdemes hosszútávon, naponta kétszer (vagy akár többször) fogyasztani egészen addig, amíg a vízből, táplálékból hiányzik a természetes, sokszínű élet. Naponta kétszer, reggel éhgyomorra és este étkezés után ajánlott a fogyasztása 2-3 dl vízbe csepegtetve.

Az adagolás igazodik a testsúlyhoz és az egyéni ízléshez (az orrunk megmondja), de általánosságban javasoljuk:

Gyermekeknél
5-10 csepp

Fiataloknál / Aktív korosztálynál
12-15 csepp

Idősebbeknél
8-15 csepp

A személyes adag beállítását mindenkinek a saját ízléséhez érdemes igazítania. Ez azt jelenti, hogy a vízbe cseppentett Herbaferm kivonat akkor éri el a legjobb hatást, ha már ízlelhetően azonosítani tudjuk gyógynövényes karakterét. Ez azért is fontos, mert az íz azonosítása során felkészítjük szervezetünket a bevitt gyógynövény-hatóanyagok befogadására.

Pont annyit kell a pohárba csepegtetni, amennyinél már érezhető a vízben a gyógynövények illata, aromája. Nem lehet túladagolni!

Figyelem!

A Herbaferm csepp élő anyag, azaz:

 • Fogyasztás előtt alaposan felrázandó
 • Javasolt felbontás után a hűtőszekrényben tárolni
 • Szavatossága három hónap
 • Az üvegcsében a mikroszervezetek életfolyamatai miatt előfordulhat üledék, opálosság, és felúszó agglomerátumok - ezek az élet jellegzetes megnyilvánulásai.

A Herbaferm csepp alkohol- és cukormentes, tartósítószert nem tartalmaz, nincsen hőkezelve sem.

A Herbaferm csepp étrendkiegészítő, tehát nem helyettesíti a tudatos táplálkozást, egészséges életmódot és a modern orvoslást.

A HERBAFERM HATÁSAI

Rövidtávú hatások (3-10 nap után):

A gyógynövények hatóanyagai megnyugtatják az emésztőrendszert, élénkítik az emésztőnedvek termelését, elősegítik az apró sérülések regenerációját, enyhítik a gyulladásokat.

Az ételek könnyebben megemésztődnek, a tápanyagok jobban felszívódnak, az elfogyasztott étel jobban hasznosul.

A mikrobiom elkezdi a bélrendszer újratelepítését, hozzájárulva ezzel a rostok lebontásához a vastagbélben. Az emésztés javulása elősegíti a regenerációt. A széklet ürítése könnyű és kiszámítható lesz, a felfúvódások csillapodnak, a hasmenések enyhülnek, javul a kellemetlen lehelet, elmúlik a farkasétvágy, kevesebb étel kell a jóllakottság érzéshez. Az emésztés javulása miatt az alvás is pihentető lesz.

Középtávú hatások (5-7 hét után):

A kiegyensúlyozott emésztés kedvező környezetet biztosít az egészséges, sokszínű mikrobiom (bélflóra) kialakulásához, amely revitalizálja (újjáépíti) az immunrendszert, enyhíti az allergiák, érzékenységek tüneteit. Ezzel egyidőben csökken a levertség és fáradtságérzet, viszont nő az energiaszint, a koncentrációkészség, a munkabírás, a szervezet stressztűrő képessége jelentősen megemelkedik.

Hosszútávú hatások (3-6 hónap után):

Az egészségesen működő, kiegyensúlyozott emésztésnek köszönhetően kialakul az ideális testsúly (a túlsúlyos fogy, az alultáplált hízik). Az egészséges emésztés megerősíti és hatékonnyá teszi az immunrendszert. Helyreáll a rend a szervezetben.

KOMPLEX ÖSSZETÉTEL: GYÓGYNÖVÉNYEK, PROPOLISZ

A Herbafermben természetes életközösségekből származó hazai fajták gondosan válogatott, kíméletesen feldolgozott keveréke található. Ezeket a gyógynövényeket már a népi gyógyászatban is előszeretettel alkalmazták, a Herbaferm cseppekbe azonban természetes fermentációval előkészítve kerülnek, ezzel hatásuk megsokszorozódik.

A gyógynövénykeverék-kivonat mennyisége: 70 mg/10 csepp

 • Kamilla és cickafark: gyulladáscsökkentő
 • Tölgykéreg: összehúzó hatású
 • Fehér üröm: serkenti az emésztőnedvek termelését
 • Bodzavirág: nyugtató, étvágyszabályozó
 • Csipkebogyó: magas vitamintartalma, természetes savai révén segít az emésztés egyensúlyának helyreállításában
 • Propolisz: komplex balzsam- és viasztartalmával fokozza a gyógynövények hatását, enzimjei pedig hozzájárulnak az emésztéshez.

A PROBLÉMA: AZ EMÉSZTÉS

Nem véletlenül használja a magyar nyelv az emésztő probléma kifejezést. Kevesen vannak tisztában a ténnyel, hogy problémáink nagy része odabent kezdődik. Rohanó világunkban civilizációs hiánybetegséggé vált a mikrobiom (bélflóra) elszegényedése (és hiánya). Ez éppen annyira köszönhető a helytelen táplálkozásnak és az elfogyasztott táplálék minőségének, mint az emésztésről alkotott képünknek. A legtöbben nem ismerik az emésztés működését és jelentőségét is jócskán alulértékelik.
Napjaink jóléti társadalmában, amikor 0-24-es életmódot folytatunk és nem függünk többé a napszakoktól, évszakoktól, szervezetünk válogatás nélkül és korlátlan mennyiségben jut hozzá olyan táplálékokhoz, amik a múltban nehezen hozzáférhetőek voltak. Nemcsak az alapélelmiszerek (fehérje, zsír, szénhidrát), de a korábban luxusnak számító élvezeti cikkek (csokoládé, kávé, primőr gyümölcsök, zöldségek) is könnyedén elérhetővé váltak, sőt mára a napi bevitt tápanyagmennyiség jelentős hányadát ezek alkotják.
Ennek komoly ára van: az élelmiszeripar ilyen mértékű fejlődése tartósítószerek, állagjavítók és vegyszerek használatával jár, de megjelentek már a génmódosított élelmiszerek is. Fogyasztásuk eredményeképp népbetegséggé vált az elhízás, a cukorbaj, a funkcionális éhezés, a leterhelt bélrendszer pedig állandó emésztési problémákkal hívja fel magára a figyelmet. Ezzel párhuzamosan divatba jöttek a különböző diéták, multivitaminok, táplálék kiegészítők, a reforméletmód, és nélkülözhetetlenné váltak az emésztést segítő szerek, gyógyszerek, vitaminok, ásványi kiegészítők.

A MEGOLDÁS: AZ EMÉSZTÉS EGYENSÚLYÁNAK HELYREÁLLÍTÁSA

A jóltápláltság titka nem a mennyiségben keresendő. Az a kérdés, hogy az elfogyasztott tápanyagok hogy hasznosulnak szervezetünkben.
Ahhoz, hogy visszanyerjük a mindennapi kihívásokhoz szükséges energiánkat, belülről kifele kell építkeznünk, azaz a hasunknál érdemes kezdeni. A könnyebb mindennapok titka a könnyű emésztés. Az ipari élelmiszer- és vízkezelés megjelenése előtt a bevitt tápanyagok összetettebbek voltak, még tartalmazták azokat az anyagokat, amelyek az emésztőrendszer harmonikus működéséért feleltek.

Ma azonban az élelmiszerek tele vannak a bélflórát károsító tartósító- és növényvédőszerek maradványaival, viszont hiányoznak belőlük az emésztést segítő anyagok (ezek a mikrotápanyagok a céltudatos nemesítés során alárendelődtek a fő tápanyagok mennyiségi növelésének), az ivóvíz pedig „túl” tiszta (csírátlan) . A Herbaferm cseppekben lévő fermentációval előállított gyógynövény hatóanyagok és a fermentációt végző mikroorganizmusok ezeket pótolják.

3-AS HATÁS

A Herbaferm csepp hatása azért egyedülálló, mert nemcsak kezel, hanem helyrehoz, azaz megnyugtatja a szervezetet, az egészséges emésztés helyreállításával pedig beindítja a regenerációs folyamatokat. Tehát nem a szervezet helyett, hanem a szervezetért dolgozik, hogy az tehesse a dolgát.

Mindezt pedig teljesen természetes úton éri el, olyan összetevők segítségével, amelyek alapvetően jelen vannak étrendünkben, azonban ma már csak alacsony mennyiségben találhatóak meg benne. Az egészséges mikrobiom (bélflóra) természetes úton – az ivóvízbe cseppentve kerül a szervezetünkbe.

EGYENSÚLY

A fermentáció során felszaporított mikroszervezetek segítik az emésztőrendszer természetes egyensúlyának helyreállítását. A nagy fajgazdagságú természetes mikroorganizmusok közül az éppen aktuálisan elfogyasztott tápláléknak megfelelő fajok tudnak besegíteni emésztésünkbe, tehát a Herbaferm cseppek támogatásával a bélflóra folyamatosan alkalmazkodik az ételeinkhez, diétánkhoz.

REGENERÁCIÓ

Ha az emésztési folyamat rendeződik, a szervezetben is helyreáll az egészséges egyensúly, néhány hónap elteltével már a teljesítőképesség növekedése is megfigyelhető.

TÜNETEK ENYHÍTÉSE

A Herbaferm szedésének közvetlen hatása a kellemetlen emésztési zavarok csökkenésében és/vagy teljes megszűnésében érhető tetten.

TERMÉSZETES FERMENTÁCIÓ

Az egészséges gyógynövények felületén élő mikroflóra és fauna végzi el a természetes, utánozhatatlan fermentációt. Az így felszaporodó phyllosphera eredetű életközösség az egészséges bél mikrobiom kialakításában segít. Ez a változatos összetételű asztalközösség (egymással harmonikus táplálékmegosztásban élő mikroszervezetek), amely működésében a természetes kovászhoz hasonlítható, beindítja a természetes fermentációt. A phyllosphera több, mint 80 féle fajból álló asztalközösség, vadélesztők nagy változatosságú keveréke, melyek a következő kategóriákba sorolhatóak: tejsav és fotoszintetizáló baktériumok, élesztők, gombák.

Ezek:

 • A felhalmozott anyagcseretermékeket lebontják
 • Az általunk nem feltárható rostokat szervezetünk számára nélkülözhetetlen anyagokká alakítják át (vitaminok, enzimek, hormonok, stb.)
 • Az életfolyamatokat kísérő anyagcsere egymásra épül, a körforgás veszteség- és hulladékmentes

A herbaferm cseppek élőcsíraszáma: 4-5*10^6 CFU

GYAKORI KÉRDÉSEK

Milyen problémákra hatásos a Herbaferm?

A Herbaferm közvetlenül segíti az ételek emésztését és a tápanyagok felszívódását. A cseppek a mikrobiom egyensúlyának helyreállításával csökkentik az emésztés okozta fáradtságot, hozzájárulnak a kiváló rostemésztéshez és az egészséges bélmozgásokhoz, melyek eredményeként a széklet egészséges lesz, a puffadások, görcsök enyhülnek. Az egészséges emésztés helyreállítása számos egyéb jótékony hatással bír: elősegíti a szervezet regenerálódását, és ezzel magas energiaszintet eredményez. Fokozódik, a figyelem, a koncentráció, a stressztűrőképesség és pihentetőbbé válik az alvás.

Miben rejlik a Herbaferm egyedisége?

A termék egyedi recept alapján, egyedi eljárással készül, ezek okán nevezhetjük egyedinek. Akik már az első pár alkalom után érzik a kedvező hatásokat, némileg elfogultan forradalminak nevezik. A javulás titka azonban nem valamiféle csodában keresendő. A “felelős” a cseppek által helyreállított egészséges emésztés, amely beindítja a szervezet regenerációs folyamatait.

Mennyi időt vesz igénybe a belső regeneráció?

A regeneráció mindig a rendellenesség fajtájától és mértékétől függ. A könnyebb emésztési zavaroktól a cseppek szedésével viszonylag hamar megszabadulhatunk. A hosszú távon kialakult problémák regenerációja azonban csak az emésztés egyensúlyának visszaállítása után, akár több hónapos folyamat során történik meg.

Milyen fő összetevői/hatóanyagai vannak a Herbafermnek?

A legegyszerűbb gyógynövények gondosan válogatott keveréke, természetes fermentációval előkészítve.

Élőcsíraszám: 4-5*106CFU

A gyógynövénykeverék-kivonat mennyisége: 70 mg/10 csepp

Hogyan és miért hatásos a Herbaferm cseppek szedése?

A Herbaferm hatóanyagai az egészséges bélrendszer helyreállítása által biztosítják a hatékony emésztést, így az nem von el energiákat a szervezettől, mely ezáltal megpihenhet. A test beindíthatja a regenerálódási folyamatokat, amelyekhez a megfelelően felszívódott tápanyagok energiát és építőanyagot szolgáltatnak.

Miért és hogyan javítja az emésztést a Herbaferm szedése?

A gyógynövények segítenek az emésztési zavarok enyhítésében, a természetes fermentáció mikroszervezetei újratelepítik a belek mikrobiológiai ökoszisztémáját (bélflórát - mikrobiomot). Az egészséges belek perisztaltikája dinamikus, a renyhe, pangó szakaszok aktívak lesznek, a táplálékok metabolizmusa hatékonnyá válik. Az eredmények személyenként és állapottól függően változhatnak. Megszűnhet a puffadás, a kajakóma, megoldódhatnak a székelési problémák, enyhülhetnek az aranyér tünetei.

Hogyan alakul ki az egészséges bél mikrobiom, az egészséges bélflóra?

A bélflóra kialakításában a következő élettani állapotok meghatározók:

Magzati élet, a magzatvízben lévő mikroszervezetek lenyelése készíti fel az emésztőrendszert az önálló működésre, az anyatej lebontására

A születés során történő természetes beoltás, amikor a magzat teljes bőre az anyai hüvelyi és végbéli mikrobiommal kontaktusba kerül (ez a császármetszéssel világra jövő csecsemőknél hiányzik, az ő mikrobiomjuk körülbelül fél éven keresztül tudja csak lemaradását részben pótolni – erről rengeteg tanulmány értekezik)

Az anyatejes táplálás: Az anyatej a legtökéletesebb táplálék, mint az az újabb kutatásokból kiderült, az anyatej mind a különleges oligoszacharidokat, mind prebiotikumokat, mind a lebontásukban közreműködő jótékony baktériumokat is tartalmazza. Ezek miatt az anyatej úgynevezett szuperbiotikum. Az anyatejes táplálás az élet első hat hónapjában kritikus jelentőségű. Kutatások tömege vizsgálja az anyatejes és a tápszeres csecsemők fejlődését és a csecsemőkori táplálás felnőtt egészségre gyakorolt hatásait.

A vegyes, változatos étrend az élet első hét évében különösen fontos. A csecsemők mindent a szájukba vesznek, ezzel intim kapcsolatba kerülnek a tárgyakkal és az azokon lakó, tenyésző mikroszervezetekkel egyaránt. Az immun rendszer e találkozások alkalmával ismerkedik meg a külvilággal és készül fel a megfelelő védekező mechanizmusokra. Magyarán, ebben az időszakban tanítjuk meg a szánkon keresztül immunrendszerünket is. A különböző ételek változatos mikroközösségeket és azok csíráit, spóráit tartalmazzák, melyek a másodlagos tápanyagok lebontásában is segítenek minket. A gyermek emésztőrendszere az első hét évében tehát találkozik különféle mikrobákkal, melyeket az immunrendszer felismer, a károsakat elpusztítja, a túlszaporodottakat korlátozza. Ugyanekkor betelepíti a beleket is a változatos mikroszkopikus élővilág is. A bélflóra fajtagazdagsága, változatossága biztosítja azt, hogy a később bele kerülő különféle táplálékok hasznosuljanak, a káros anyagok kitisztuljanak.

Napszaknak megfelelő táplálkozás – a napi ritmust a táplálkozás tekintetében is érdemes betartanunk. Legegyszerűbb megjegyezni, hogy a táplálékok feltárása akkor hatékony, ha emésztőrendszerünk jól tud dolgozni, vérellátása megfelelő. Ez a feltétel a nyugodt időszakokban, a pihenés lazítás során biztosított. Az életünket kísérő stressz folyamatok csökkentik az emésztőszervek vérellátását, ilyenkor az emésztés lelassul, leáll. Az éjszakai alvás során a szervezet regenerációja – kipihenése – zajlik, ilyenkor a már megemésztett, felvett tápanyagok felhasználásával foglalkozik a szervezet. Ha teli gyomorral bújunk ágyba, az alvás minősége romlik, mivel a szervezet még az emésztéssel foglalkozik, nem pedig a regenerációval. Egyszóval az étkezéseket célszerűen kövesse nyugodt (kevéssé stresszes) időszak, és aludni se térjünk közvetlen étkezés után.

Miért és hogyan alkalmazzuk a Prefer HF400mg kapszulát?

Általános esetben a PreferHF400mg kapszulák fogyasztását egy hétig javasoljuk a rendszeresen fogyasztott Herbaferm cseppes vízzel együtt. A kapszulák, mint "palántaföld" szolgálnak a mikrobiom fajtagazdagságának és egyensúlyának helreállításánál, ezért a cseppek fogyasztásának elkezdésekor, vagy újrakezdéskor, illetve szezonváltáskor, vagy az emésztést túlterhelő nehezebb (stresszes időszakok, antibiotikum kúrák, túlzott tartósítószer fogyasztás) periódusokban javasoljuk. A PreferHF400mg kapszulákkal az a célunk, hogy támogassuk a bél-mikrobiom rendeződését, amit később a helyes étrend fog gondozni.

Kapcsolódó termékek
Szólj hozzá
Hagyj válaszüzenetet
Kérjük, jelentkezz be, hogy hozzászólhass

Menü

Beállítások

Kattintson a további termékekhez.
Nem találtunk terméket.

Hozzon létre egy ingyenes fiókot a kedvelt elemek mentéséhez.

Bejelentkezés

Hozzon létre egy ingyenes fiókot a kívánságlista használatához.

Bejelentkezés