Kattintson a további termékekhez.
Nem találtunk terméket.
Keresés a blogban
Legutolsó hozzászólások
Nincs hozzászólás

Izraeli kutatók szerint a spirulina algák csökkenthetik a COVID halálozási arányát

Kimutatták, hogy az algák csökkentik a gyulladást.
Izrael és Izland tudósainak egy csoportja publikált olyan kutatásokat, amelyek azt mutatják, hogy a spirulina algakivonat csökkentheti annak esélyét, hogy a COVID-19 fertőzötteknél súlyos betegség alakuljon ki. 

Kimutatták, hogy az algák csökkentik a gyulladást.

Izrael és Izland tudósainak egy csoportja publikált olyan kutatásokat, amelyek azt mutatják, hogy a spirulina algakivonat csökkentheti annak esélyét, hogy a COVID-19 fertőzötteknél súlyos betegség alakuljon ki. A szakértők által áttekintett Marine Biotechnology folyóiratban megjelent kutatás megállapította, hogy a fotoszintetikusan manipulált Spirulina kivonata 70% -ban hatékonyan gátolja a citokin TNF-a felszabadulását, amely az immunrendszer által használt kicsi jelátviteli fehérje. A kutatást egy észak-izraeli MIGAL laboratóriumban végezték az Izlandon található VAXA izraeli vállalat által termesztett algákkal. A VAXA támogatást kapott az Európai Uniótól a koronavírus természetes kezelésének feltárására és fejlesztésére. Az izlandi MATIS Kutatóintézet szintén részt vett a tanulmányban. A betegek kis százalékában a koronavírus okozta fertőzés miatt az immunrendszer túlzott számú TNF-a citokint szabadít fel, ami úgynevezett citokinvihart eredményez. A vihar akut légzési distressz szindrómát és más szervek károsodását okozza, ami a COVID-19 betegek halálának fő oka. "Ha kontrollálja vagy képes mérsékelni a TNF-a túlzott felszabadulását, akkor végül csökkentheti a mortalitást" - mondta Asaf Tzachor, az IDC Herzliya Fenntarthatósági Iskolájának kutatója és a tanulmány vezető szerzője.

A tenyésztés során a növekedési körülményeket az algák metabolomikus profiljának és a bioaktív molekulák szabályozásának érdekében állítottuk be.” Ennek eredményeként Tzachor „fokozott” algának nevezi. Tzachor elmondta, hogy a speciális növekedési mechanizmus ellenére az algák teljesen természetes anyagok, és nem okozhatnak semmilyen mellékhatást. A Spirulinát az Egyesült Államok Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hatósága által diétás anyagként engedélyezett termék. Szájon át folyékony cseppekben adják be. "Ez természetes növény, ezért valószínűtlen, hogy káros vagy káros reakciókat tapasztalnánk a betegeknél, ahogyan azt kémiai vagy szintetikus gyógyszerekkel kezelt betegeknél előfordulhat" - mondta. Kimutatták, hogy az algák csökkentik a gyulladást. Tzachor elmondta, hogy ha a spirulina hatékonynak bizonyul, más koronavírusoknál és influenza ellen is alkalmazható. Az influenza citokin-vihart is kivált. "Ha sikerrel járunk a következő lépésekben" - mondta Dr. Dorit Avni, a MIGAL laboratóriumának igazgatója, "számos betegség kezelhető ezen innovatív megoldás alkalmazásával - megelőző vagy támogató kezelésként." Sőt, mivel ez a vírus testre gyakorolt hatása elleni kezelés, a vírusmutációk nem befolyásolhatják annak hatását. "Ebben a tanulmányban izgalmas volt felfedezni egy olyan tevékenységet algákban, amelyeket ellenőrzött körülmények között, fenntartható akvakultúra-módszerekkel termesztettek" - mondta a MATIS Dr. Sophie Jensen. "Bár a hatóanyagokat még nem azonosították teljes bizonyossággal, a kivonat teret nyit a klinikai vizsgálatok számára, amelyek számos gyulladáscsökkentő kezelést kínálnak, a COVID-19 és azon túl." Tzachor elmondta, hogy a csapat most emberi klinikai vizsgálatok lefolytatásán dolgoznak. "Ha a klinikai vizsgálatok megerősítik javasolt terápiánk hatékonyságát, az anyag elérhetővé válhat az egész emberiség számára" - mondta. „Reméljük, hogy ez a kutatás arra ösztönzi a szabályozók, a befektetők és a gyógyszergyárak közösségeit, hogy több erőforrást fektessenek be, és fordítsanak nagyobb figyelmet a természetes alapú terápiákra. A lehetőség hihetetlen.”

Címke: Spirulina, Covid
Kapcsolódó termékek
Szólj hozzá
Hagyj válaszüzenetet
Kérjük, jelentkezz be, hogy hozzászólhass

Menü

Megosztás

QR-kód

Beállítások

Kattintson a további termékekhez.
Nem találtunk terméket.

Hozzon létre egy ingyenes fiókot a kedvelt elemek mentéséhez.

Bejelentkezés

Hozzon létre egy ingyenes fiókot a kívánságlista használatához.

Bejelentkezés