Kattintson a további termékekhez.
Nem találtunk terméket.
Keresés a blogban
Legutolsó hozzászólások
Nincs hozzászólás

Fedezd fel a Schüssler sók bőrszépítő erejét!

Ismerd meg a Schüssler-féle biokémiai sók jótékony hatását alaposabban, és találj választ a bőrápolással kapcsolatos kérdésekre általuk. A sókalauz segít eligazodni ebben az izgalmas témában, hogy aztán egyszerűbben választhasd ki kínálatunkból a neked legmegfelelőbb natúr kozmetikumokat!
Így működnek a Schüssler sók natúrkozmetikumainkban: A Schüssler ásványi sók a bőrön át felszívódva az ásványi sók sejteken belüli hiányállapotát állíthatják helyre az úgynevezett ingerterápia elvén. A Schüssler sók úgy működnek, mint a bőr tanítói: ott segítenek visszaállítani a felborult egyensúlyt, ahol arra szükség van. Ezért mondhatjuk, hogy Schüssler sókkal gazdagított natúrkozmetikumaink nem a bőr helyett dolgoznak (tehát nem a problémát palástolják), hanem saját erejéből segíthetnek visszaállítani annak egészséges működési folyamatait.


NR.1 Calcium fluoratum schüssler-féle ásványi só

Megereszkedett bőrre és a kötőszövetekre

A kötőszövetek rugalmasságáért felelős só. Serkenti a kollagéntermelést, így segíthet rugalmasabbá tenni a ráncos, megereszkedett, igénybe vett bőrt. Nyugtatja az igénybe vett, érzékeny bőrt, feszesít. Használata kifejezetten ajánlott a kézen és lábon megjelenő bőrkeményedések, berepedezések, sárgás elszíneződések megjelenése esetén. A Calcium fluoratum ásványi só jótékony hatásai miatt minden bőrtípus számára hatékony bőrregeneráló krém, amely puhítja a berepedezett bőrt. A hirtelen mélyülő ráncok megjelenése az arcon, a kockaredők és a szem körüli szarkalábak mélyülése a Nr.1 ásványi anyag hiányára utalhat

Nr.2 Calcium phosphoricum Schüssler-féle ásványi só

A csontok sója

Ez a só csontjaink, így fogaink alapvető összetevője. Felelős a csontok keménységéért, nyomásszilárdságáért. A Calcium phosphoricum só a csontrendszerben lévő kalcium-foszfát szint egyik tartaléka, amely szükség esetén képes extra kalciumot biztosítani a szervezetnek. A só hiányát jelezheti testünkben többek között a viszkető bőr, a különféle csont- és fogfejlődési rendellenességek megjelenése, de a koncentrációs zavar, a várandósság alatt jelentkező makacs hányás is egy jelzés lehet. Az arcbőr is tükrözik, ha kialakul az Nr.2-es só hiányállapota: viaszos fénylés alakul ki a homlokon, az orron, a füleken, majd az egész arcon.

NR.3 Ferrum phosphoricum schüssler-féle ásványi só

Az immunrendszer ásványi sója

A Ferrum phosphoricum a gyulladásoknál a gyulladás első stádiumának a szere. Aktivizálja a szervezet védekezőrendszerét és egyben elindítja a regenerációs folyamatokat. A kipirult, érzékeny bőr nyugalmáért felel a 3-as natúr krém. Bármilyen irritáció után segíti a bőrt a regenerálódásban. Jótékony hatást fejthet ki a kipirosodott, pattanásos bőrre, illetve leégés, csalánkiütés, rovarcsípés, de még a szőrtelenítés következtében kialakult bőrpír esetében is.

Nr.4 Kalium chloratum shüssler-féle ásványi só

Tágult hajszálerek ásványi sója.

Ennek az ásványi sónak a legfontosabb szerepe a savbázis egyensúly fenntartása és a sejtek energiaellátása. A Kalium chloratum hiánya esetén a leggyakoribb elváltozás a tágult erek megjelenése az arcon.  A Nr. 4-es natúr arckrém a kitágult hajszálerek (couperosis) kialakulásakor lehet a segítségünkre. Kevésbé gyakori, viszont annál kellemetlenebb az arcbőr tejfehérré válása, gyakran foltok formájában,  mely  jelenség  többek  között  szintén  arra utal, hogy a szervezet hiányt szenved e létfontosságú ásványi anyagból. Szintén jellemző a szemkörnyék, az arc-bőr vagy felkar grízessé válása.

NR.5 Kalium phosphoricum schüssler-féle ásványi só

Az idegrendszer sója, az agy energiaforrása.

Ez a só fontos szerephez jut az idegrendszer működésekor, a csontok egészséges állapotának fenntartásában, valamint a szervezet méregtelenítési folyamatában, tehát egy igen fontos építőköve szervezetünknek.
Hiányát számos testi tünetből érzékelhetjük, a teljesség igénye nélkül néhány ezek közül: álmatlanság, levertség, gyakori fejfájás, memóriazavarok, fásultság, gyenge szívműködés. Ezen tünetek megjelenésekor a Kalium phosphoricum hiánya is állhat a háttérben. Természetesen az arc is jelzi a hiányt: az arcbőr fakóvá, szürkévé, vitalitását vesztetté válik. A szemek beesettek, a tekintet fásult

Nr.6 Kalium sulfuricum schüssler-féle ásványi só

A méregtelenítő ásványi só

Ez a Schüssler-féle ásványi só általánosságban a méregtelenítési és kiválasztási folyamatokat fokozza. A bőr pigmentációs zavarainak, így például az enyhe májfoltok, vitiligo, szeplők megjelenésének kezelésére alkalmas, valamint sikeresen kezeli a szem alatt kialakuló, barna tónusú karikákat. Pigmentációs zavarok általában spontán, napsütés hatására vagy várandósság során jelentkeznek Jellemző még az „A” alakban, az orrgyöktől az állcsúcsig látható sárgás bőrszín megjelenése is.

NR.8 Natrium chloratum schüssler-féle ásványi só

A folyadékháztartásra

A természet só- és vízháztartásának egyensúlyáért felelős ásványi só, mely hidratálja a vízhiányos bőrt. Szabályozza a sejtek és szövetek közötti folyadékháztartást. A dehidratált bőr ápolása nem könnyű feladat, mert egyszerre rendelkezhet a zsíros és száraz bőr tulajdonságaival. A Nr. 8 ásványi só hiányának a legjellemzőbb tünete a tág pórusok, mely zömmel azt jelenti, hogy tartósan nem megfelelő a szervezet folyadékellátottsága. További hiányra utaló jelek lehetnek még pl. az arc duzzanata, valamint a le nem törölhető bőrfénylés vagy a – különösen a combokon megjelenő – narancsbőr is.

Nr.9 Natrium phosphoricum schüssler-féle ásványi só

Az anyagcsere ásványi sója

A Natrium phosphoricumot az anyagcsere sójának is nevezik, mivel a szervezet elsavasodásának megakadályozásában, valamint a savbázis egyensúly helyreállításában játszik szerepet. Ha szervezetünk savbázis egyensúlya kibillen, pattanások, mitesszerek jelennek meg a bőrön, amely zsírossá, egyenetlen felszínűvé is válik. A Nr.9 Schüssler-féle ásványi só hiánya esetén a legjellemzőbb elváltozás a pattanásos, zsíros bőr, valamint az ajkak fölött megjelenő, függőleges ráncocskák kialakulása.

NR.10 Natrium sulfuricum schüssler-féle ásványi só

Az anyagcsere ásványi sója

Ezt az ásványi sót természetes vízhajtóként is aposztrofálhatjuk. Fő feladata a szervezet víztelenítése az anyagcseretermékek kiválasztása. A Nr.10 arckrém úgynevezett Silidine nevű hatóanyagot is tartalmaz, ami egy speciális vörösalga-kivonat és bizonyítottan hatékony a rosacea és a hiperérzékeny bőr kezelésében. A Nr.10-es arckrémet akkor érdemes választani, ha az alábbi árulkodó hiányjelek bármelyikét tapasztaljuk az arcon: a szemek körül duzzanat (reggeli órákban táskás szemek), sötét, sminkkel is nehezen elfedhető karikák a szemek alatt. Nagyfokú hiányállapot esetén jellemző lehet még az arc kékes-vörös elszíneződése, gyakori a kipirult, irritált arcbőr.

Nr.11 Silicea schüssler-féle ásványi só

A hajra, bőrre és a kötőszövetekre

A  Nr.11  Schüssler-féle ásványi só,  a  Silicea, melyet  a  „szépség  sójának”  is neveznek, hiszen a korai, mimikai ráncok, szarkalábak vagy erős homlokredők megjelenésekor hathatós segítséget jelenthet. Ez az ásványi só szabályozza a kollagéntermelést, helyreállíthatja a bőr hidratáltságát és tömörségét. A Siliceát tartalmazó natúr arckrém mindennapos használatával revitalizálja a bőrt, amely így visszanyeri fiatalos megjelenését, feszességét.

Szólj hozzá
Hagyj válaszüzenetet
Kérjük, jelentkezz be, hogy hozzászólhass

Menü

Megosztás

QR-kód

Beállítások

Kattintson a további termékekhez.
Nem találtunk terméket.

Hozzon létre egy ingyenes fiókot a kedvelt elemek mentéséhez.

Bejelentkezés

Hozzon létre egy ingyenes fiókot a kívánságlista használatához.

Bejelentkezés