Barion Pixel
Kattintson a további termékekhez.
Nem találtunk terméket.

Freyagena Femme Inositol+ kapszula 30 db

Freyagena Femme Inositol+ kapszula régebbi néven Freyagena Balance Femme Inositol+ kapszula. Az inositol, más néven a B8-vitamin egy vitaminszerű anyag, amely megtalálható a testünk szöveteiben, és kis mennyiségben az emberi szervezet is elő tudja állítani glükózból. Az inozitolnak 9 fajtája létezik, melyek közül a myo-inositol a testünkben leghatékonyabban hasznosuló forma.

 • D-Chiro-Inositollal
 • Előszőr Magyarországon, európai alapanyagból
 • Freyagena Bioaktív-IR-Rostkomplex támogatásához
 • Krómmal és Gyömbér-kivonattal (min. 5% Gingerol)
 • Táplálkozás-Beállítás és Funkcionális Orvoslás Nőknek ajánlásával

Alkalmazása: Ajánlott napi mennyiség: 1×1 kapszula főétkezés előtt vagy étkezések között.

Kiszerelés: 30db

BővebbenShow less
9 290 Ft
Márka:
Kedvencekhez0
Összehasonlítás0
Kívánságlistára
Kapcsolódó termékek
Leírás

Freyagena Femme Inositol+ kapszula (D-CHIRO-INOSITOL) 30 db

Az inositol, más néven a B8-vitamin egy vitaminszerű anyag, amely megtalálható a testünk szöveteiben, és kis mennyiségben az emberi szervezet is elő tudja állítani glükózból. Az inozitolnak 9 fajtája létezik, melyek közül a myo-inositol a testünkben leghatékonyabban hasznosuló forma.

Az elmúlt évek klinikai bizonyítékai arra utalnak, hogy a D-chiro-inositol (továbbiakban DCI) fontos szerepet játszik a megfelelő inzulinválasz közvetítésében, vércukor- és inzulinszint-csökkentő terápiás hatása igen ígéretesnek tűnik kifejezetten PCOS (policisztás ovárium szindróma)-ben szenvedő Nőknél. Az inzulinrezisztencia alacsony szérum DCI-szinttel jár, valamint megnövekedett a DCI-vesztés a vizeletben. PCOS-ben szenvedő nőknél a DCI-hiányát figyelték meg akkor is, amikor a Myo-inositol (MI) elérhetősége normális volt. Úgy tűnik tehát, hogy a DCI kifejezetten előnyös lehet PCOS-sel küzdő nők számára.

A D-chiro-inositol (DCI) természetes eredetű, Spanyolországban termő szentjánoskenyér-fa (Ceratonia Siliqua) termésének hüvelyéből készül szabadalmaztatott eljárással.

D-chiro-inositol

Az elmúlt évek klinikai bizonyítékai arra utalnak, hogy a D-chiro-inositol (továbbiakban DCI) fontos szerepet játszik a megfelelő inzulinválasz közvetítésében, vércukor- és inzulinszint-csökkentő terápiás hatása igen ígéretesnek tűnik kifejezetten PCOS (policisztás ovárium szindróma)-ben szenvedő Nőknél.

Az inzulinrezisztencia alacsony szérum DCI-szinttel jár, valamint megnövekedett a DCI-vesztés a vizeletben. PCOS-ben szenvedő nőknél a DCI-hiányát figyelték meg akkor is, amikor a Myo-inositol (MI) elérhetősége normális volt. Úgy tűnik tehát, hogy a DCI kifejezetten előnyös lehet PCOS-sel küzdő nők számára.

Egy kontrollált vizsgálatban 44 túlsúllyal küzdő és PCOS-sel diagnosztizált nő kapott napi 1200 mg DCI-t vagy placebót hat-nyolc héten keresztül. A DCI-csoportban szignifikánsan csökkent a glükóz által kiváltott inzulinfelszabadulás, a vérnyomás, valamint a triglicerid- és tesztoszteronszint; míg ezen paraméterek egyike sem változott jelentősen a placebo-csoportban. Ezenkívül a DCI-t kapó alanyok 86%-a ovulált a vizsgálati időszak alatt, szemben a placebocsoport 27%-ával. (F1) Hasonló eredményeket tapasztaltak normál testsúlyú PCOS-betegeknél, akiket hat-nyolc héten keresztül napi 600 mg DCI-vel kezeltek. (F2) A DCI-kiegészítés eredményeként nemcsak az anyagcsere- és hormonális paraméterek javulását, hanem a menstruációs ciklusok “újraindulását”, valamint a testtömeg-index (BMI) csökkenését is megfigyelték. (F3)

A meddőség a párok legalább 12%-át érinti világszerte:

 • A DCI-bevitel 35%-kal növelte a progeszteronszintet a placebóhoz képest és háromszor több nő ovulált a DCI alkalmazása során, mint a placebónál. (F4)
 • A DCI csökkentheti az oxidatív stressz állapotát a follikuláris folyadékokban. (F5)
 • A DCI alkalmazása 55%-kal csökkentheti az LH hormonszintet PCOS-ben szenvedő nők körében.
 • Az LH-szint csökkentésével a DCI segíthet az androgén/ösztrogén egyensúlyhiány szabályozásában is. (F6)

Hazánkban jelen pillanatban nagyjából 300.000 termékeny korú nő küzd policisztás ovárium szindrómával, hozzávetőleg 40%-uknak emiatt késik a gyermekáldás.

A D-chiro-inositol (DCI) természetes eredetű, Spanyolországban termő szentjánoskenyér-fa (Ceratonia Siliqua) termésének hüvelyéből készül szabadalmaztatott eljárással. A Freyagena Balance Femme INOSITOL+ (D-chiro-inositol) Mendoza Professzorúrék kutatócsapata által javasolt mennyiségben és formában tartalmaz DCI-t, a legfrissebb kutatási eredmények figyelembevételével Myo-inositollal együtt vagy önállóan alkalmazva:

Freyagena Femme Inositol+ kapszula jellemzői

 • D-Chiro-Inositollal
 • Előszőr Magyarországon, európai alapanyagból
 • Freyagena Bioaktív-IR-Rostkomplex támogatásához
 • Krómmal és Gyömbér-kivonattal (min. 5% Gingerol)
 • Táplálkozás-Beállítás és Funkcionális Orvoslás Nőknek ajánlásával

Freyagena Femme Inositol+ kapszula gyakori kérdések

A Freyagena Femme INOSITOL (D-chiro-inositol) termékben a myo-inositol is megtalálható?

Ebben a termékben D-chiro-inositol van.

Myo-inositolt a Freyagena Bioaktív-IR komplex tartalmaz.

Lehet-e szedni terhesség esetén a  YiYa Astaxanthin, Zeaxantin, Lutein, Likopin – karotinoid komplex valamint Freyagena Balance Femme INOSITOL+ (D-chiro-inositol) termékeket (az előző terhesség GDM volt)? Van-e megkötés trimeszterenként vagy a terhesség teljes fenállása alatt lehet szedni?

Femme Inositol+ szedhető, a YiYa komplexet ebben az időszakban nem javasoljuk már.

Várandósság alatt is szedhető-e a Freyagena Femme INOSITOL (D-chiro-inositol) a mio-inositol, folát mellett, illetve a GAL Babaváró+ vitamin szedése mellett?

Szedhető, szükség viszont csak túlsúlyos terhességi cukorbetegség esetén lehet rá, napi fél kapszula – kibontható, kellemes édes-gyömbéres az íze.

Freyagena Femme Inositol+ kapszula összetevői

Metil-szulfonil-metán (MSM); Bambuszlevél-kivonat (Bambusa arundinacea); Cink-biszglicinát (kelát); Nátrium-borát; Réz-biszglicinát (kelát); Kapszulahéj (zselatin); Szelénre standardizált mustármag-kivonat; Feketebors-kivonat; Nátrium-molibdát; Króm-pikolinát

Freyagena Femme Inositol+ kapszula alkalmazása:

Ajánlott napi mennyiség: 1×1 kapszula főétkezés elött vagy étkezések között.

OGYÉI notifikációs szám:

BővebbenShow less
Termék részletei
5999860312178

Adatlap

Kiszerelés
30 db / doboz
Vélemények
Nincs hozzászólás

Hozzászólás írása

 • Értékelés:
Írja le ezt a terméket egyszerű és rövid szavakkal.
A termék mellé ezeket a termékeket vették még:
8 hasonló termékek ugyanazon kategóriában:

Menü

Megosztás

Beállítások

Kattintson a további termékekhez.
Nem találtunk terméket.

Hozzon létre egy ingyenes fiókot a kedvelt elemek mentéséhez.

Bejelentkezés

Hozzon létre egy ingyenes fiókot a kívánságlista használatához.

Bejelentkezés